INFONET-468X60-BANNER

Kikinda: Inkluzija traži prostor

30.10.2014. | Dnevnik

„Direkcija za izgradnju grada“ raspisala je javnu nabavku za uređenje dela zgrade Antituberkuloznog dispanzera u Kikindi. U ovoj zgradi biće otvoren Centar za mentalno zdravlje, čiji je cilj poboljšanje socijalne inkluzije osoba sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Reč je o evropskom projektu „Podrška deinstitucionalizaciji i socijalnoj inkluziji osoba sa intelektualnim i mentalnim poteškoćama“, vrednom 166.000 evra, od čega je evropska donacija 141.000 evra, dok 15 odsto finansira Specijalna psihijatrijska bolnica „Sveti Vračevi” iz Novog Kneževca, kao nosilac projekta, i partneri – Opština Kikinda i „Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo“.

Za samu adaptaciju ATD-a izdvojiće se 35.000 evra s obzirom na to da je zgrada u lošem stanju. Centar za mentalno zdravlje imaće kapacitet za 80 korisnika na godišnjem nivou.

- Projekat vezan za adaptaciju zgrade započet je sredinom prošle godine, a „Direkcija za izgradnju“ je u ovu priču ušla pre mesec dana – ističe direktorica ovog Javnog preduzeća Danica Santovac. - Služba kućne nege, koja je bila u ovoj zgradi, tokom leta preseljena je u objekat Medicine rada. Deo Antituberkuloznog dispanzera, u kojem se obavljaju rendgenska snimanja ostaće gde i jeste, bez obzira na to što pripada Bolnici. Rendgen ne može da se seli zbog složenih tehničkih uslova koje mora da ispunjava.

Zgradu sa spoljne strane obnoviće firma „Tehnobor“. Saniraće se krov, izvlačiti vlaga i rekonstruisati deo zgrade predviđen za Centar za menatlno zdravlje. Planirano je i krečenje i ostali unutrašnji radovi, a taj posao bi mogao da se završi do kraja godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;