INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Leskovac: Rupe na putu nema ko da krpi

22.10.2014. | Novosti

Posle osam meseci „borbe“ da dobije posao letnjeg održavanja puteva i ulica u gradu na Veternici, Preduzeće za puteve „Zaječar“ je odustalo od potpisivanja ugovora vrednog više od 70 miliona dinara. Posao im je poverila Skupština grada posle dugog čekanja na odluke Komisije za zaštitu prava ponuđača po žalbama ovog preduzeća, ali i drugih učesnika na tenderu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Epilog svega je još jedna propuštena letnja sezona za krpljenje udarnih rupa na leskovačkim ulicima i putevima. I prošle godine izvođač ovih poslova izabran je tek polovinom septembra.

Preduzeće za puteve „Zaječar“ obavestilo je „Direkciju za urbanizam i izgradnju“ da je javna nabavka izgubila svrhu, da su u međuvremenu započeli druge poslove širom Srbije, kao i da je njihova mehanizacija, po ugovoru sa „Putevima Srbije“, angažovana na raščišćavanju terena zbog izlivanja reka u opštinama Kladovo, Negotin i Majdanpek.

- S obzirom na to da, prema odluci Komisije za zaštitu prava ponuđača, nijedan od preostalih učesnika u postupku javne nabavke ne ispunjava uslove tendera, bili smo prinuđeni da obustavimo taj postupak. Nameravamo da pokrenemo nabavku male vrednosti da bismo iskoristili lepo vreme, uradili ono što je najneophodnije i spremno dočekali zimu – kazao je Novica Nikolić, tehnički direktor „Direkcije za urbanizam i izgradnju“.

Za ove namene „Direkcija“ će opredeliti tri miliona dinara što je, prema rečima Nikolića, dovoljno da bi se zakrpile udarne rupe na području grada i na najbitnijim putnim pravcima. On očekuje da izvođač bude izabran do sredine novembra, kada se završava letnja sezona, ali se nada da će vreme omogućiti da planirani radovi budu izvedeni.

Leskovac je zimsko održavanje saobraćajnica poverio ovdašnjem preduzeću MP „Baza put plus“ za nešto više od 15 miliona dinara.

Potrošena godina

Tender za izvođača radova na letnjem održavanju puteva raspisan je krajem januara. Na odluke Komisije za zaštitu prava, po žalbama dva ponuđača, čekalo se ukupno 100 dana. Umesto zakonskih 20, jednom 57, a drugi put se čekalo 43 dana. Ponuda Preduzeća za puteve „Zaječar“ je za oko 13,5 miliona dinara viša u odnosu na konkurenciju, ali je ova firma izabrana jer je, kako je rečeno, jedina imala saobraćajne dozvole za bagere, buldožere i valjkove.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;