INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi Pazar dobija obilaznicu

15.10.2014. | Tanjug

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je Novi Pazar i najavila rešavanje saobraćajnih problema u tom gradu. Mihajlović je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Novog Pazara Mehom Mahmutovićem i obilaska centralnih ulica u gradu, izjavila novinarima da će se radovi izvoditi u nekoliko centralnih ulica, kao i na mostu koji spaja stari i novi deo grada, ispred same opštine i to na osnovu projekta koji već poseduje opština. Ona je rekla da će ministarstvo pregledati taj projekat i eventualno ga doraditi.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mihajlović je kazala da je planiran i produžetak pešačke zone i napomenula da je veoma važno da se izgradi i obilaznica oko Novog Pazara.

- Najvažniji saobraćajni projekat za ovaj grad je obilaznica i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će se potruditi da u budžetu za 2015. ima dovoljno novca da se obavi eksproprijacija zemljišta jer je to razlog zbog čega taj projekat stoji – rekla je ona.

Mihajlović se tokom obilaska radova na izgradnji novog atletskog stadiona sastala sa poznatom atletičarkom Amelom Terzić i drugim atletskim reprezentativcima Srbije iz Novog Pazara. Ona je rekla da je gradonačelnik obećao da bi taj stadion trebalo da bude gotov do kraja naredne godine.

- Atletski savez treba što pre, ako već nije, da raspiše javni poziv za izradu projekta za stadion i zatim što pre raspiše javni poziv za izbor izvođača radova – rekla je Mihajlović.

Ona je obišla i radove na sanaciji korita reke Jošanice i Raške i tim povodom rekla da „Srbijavode“ rade taj posao kako bi se povećala bezbednost građana i sprečile poplave u narednom periodu.

V.d. direktora „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak rekao je da je plan tog javnog preduzeća da se u oktobru i novembru završe radovi u dvadesetak ulica u Novom Pazaru, u vrednosti od 150 miliona dinara. On je kazao da je planirana i gradnja dva puta: Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin u 2015. godini za šta će se koristi i deo sredstava programa za rehabilitaciju putne mreže čija je ukupna vrednost 400 miliona evra, kao i kredit Turske za ta dva puta vredan 40 miliona dolara. Prema njegovim rečima, „Putevi Srbije“ će raditi projekat za obilaznicu i raditi na eksproprijaciji zemljišta.

Direktor „Srbijavoda“ Goran Puzović je rekao da su poplave prethodnih godina oštetile veliki broj rečnih korita u Novom Pazaru i da bi radovi na sanaciji korita Jošanice i Raške trebalo da budu završeni do nove godine. On je kazao da su na području tog grada oštećena rečna korita na 23 mesta.

Puzović je naveo da će najverovatnije zajedno sa „Svetskom bankom“ biti dogovorena investicija za sledeću godinu kojom će biti nastavljena regulacija reke Raške od Carske ćuprije do Banjske reke.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović je zahvalio potpredsednici vlade, Zorani Mihajlović na pomoći vlade u realizaciji infrastrukturnih projekata u tom gardu. On je rekao da je vrednost izgradnje stadiona oko 80 miliona dinara i da će grad izravnati lokaciju za taj stadion na oko dva hektara, a da će se ostalo finansirati sredstvima EU i Vlade Srbije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;