INFONET-468X60-BANNER

Bečej: Tužba protiv „Direkcije za izgradnju“ (video)

15.10.2014. | RTV

Predstavnici Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju“ Bečeja, još jednom će se naći u Privrednom sudu zbog tužbe „Pokrajinskog sekretarijata za finansije“ koji traže oko 300 hiljada evra koje su, na četiri meseca, pozajmili „Direkciji“ još u julu 2002. godine.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Pozajmica je odobrena za podizanje mosta, poklon nemačkog grada Filšhofena, kojim je trebalo povezati opštine Bečej i Novi Bečej koje su mimo ovih para potrošile i 167 hiljada evra za njegovo dovoženje.

- Oni potražuju te pare od Javnog preduzeća kao i od Opštine kao solidarnog dužnika. Ročište je ponovo zakazano za narednu sedmicu u Novom Sadu. Činjenica je da taj most nije kod nas već u opštini Ada. Pokušaćemo da troškove, koji su nastali i koji se odnose na opremanje pristupnih puteva, prihvati opština Ada – kaže direktor „Direkcije“ Goran Matić.

Delovi mosta nekoliko godina ležali su u prašini i blatu a da radovi na njegovom postavljanju nisu ni započeti. Umesto toga 2004. godine tadašnji predsednici opština Bečej, Novi Bečej, Ada i Čoka potpisali su protokol o namerama da se poklon iz Nemačke izmesti u Adu ili Čoku.

- U tački tri tog protokola navodi se da svi troškovi koji je most proizveo prema opštinama Bečej i Novi Bečej padaju na teret opštine koja će ga preuzeti – objašnjava Matić.

Most je krajem 2010. godine svečano otvorio predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić a onda su usledile i tužbe.

Opština Ada je tužila investitora beogradski „Inter-most“, koji je radio u sastavu francuskog Vincija, jer radovi nisu završeni. Neuređena je rasveta, putni prilazi sa banatske strane i kanali za drenažu, tvrde Ađani kao i da put sa bačke strane tone. Kad ne lezi vraže. „Inter-kop“ koji je, nakon stečaja sestrinske firme „Inter-most“, preuzeo poslove i koji je takođe bankrotirao, traži od opštine Ada preostalih 180 miliona dinara za izvedene radove.

Ostaje dilema da li su u primedbe o nedostacima mosta, zbog kojih je, između ostalog opština Ada tužila izvođača, unete i ove da ovde sa padejske, odnosno sa strane opštine Čoka, nema ni jednog putokaza koji bi vozačima ukazivao da do Ade mogu i ovim putem. Znači preko mosta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;