Beograd: Renovira se bioskop „Balkan“

25.09.2014. | Novosti

Posle četiri i po godine otkako je zatvoren, ovih dana konačno su počeli radovi na renoviranju kultnog beogradskog bioskopa „Balkan“! Oko zgrade u Ulici braće Jugović 16 postavljene su skele, a radnici polako dopremaju neophodne materijale za obnovu ovog zdanja. Na tabli na kojoj se nalaze podaci o izvođaču i radovima kao krajnji rok za završetak renoviranja navodi se maj 2015. godine. Međutim, na tabli ne pišu imena ni vlasnika, ni investitora.

Kako se nezvanično saznaje, namena ove zgrade neće biti promenjena, pa će posle mnogo vremena centar grada dobiti još jedno bioskopsko platno. U okviru predviđenih radova biće saniran krov koji prokišnjava, zamenjene instalacije i obnovljena bioskopska sala, ali je namena preostala dva sprata još misterija.

Početak rekonstrukcije čekao se više od četiri godine, pošto je bioskop zatvoren marta 2010, i to posle samo dve godine otkako je ponovo počeo da radi.

Dve nove etaže ispod zemlje?

Zgrada u kojoj se nalazi bioskop „Balkan“ stara je 115 godina i nalazi se pod zaštitom države. Međutim, ono što je interesantno, izgleda da je prilikom ovog najnovijeg renoviranja dobila dve nove etaže, ali ispod zemlje, tačnije ispod bioskopa!

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...