Položen kamen temeljac za „pametnu zgradu“ Sosijete ženerala

23.09.2014. | Tanjug

Kamen temeljac za novu pametnu zgradu „Sosijete ženeral“ banke, čija neto vrednost iznosi 14,5 miliona evra, postavljen je danas (23. septembar 2014.), a svečano su radove otvorili predsednici upravnog i izvršnog odbora te banke Goran Pitic i Frederik Kuen.

Mini elektrane za proizvodnju električne energije, parking prostor sa solarnim punjačima za vozila na električni pogon, biće ugrađeni u novu „pametnu zgradu“, koju će za potrebe „Sosijete ženeral“ banke raditi IMEL grupa. Kako kažu u toj banci, parking neće biti zatvoren za građane, pa će punjače moći da koriste i komšije koje poseduju električna vozila.

Svi sistemi u zgradi biće, prema planu, integrisani u BMS (Building Management System), kako kažu, kako bi se povećao kvalitet uslova rada, ali i kako bi se uštedela električna i toplotna energija i potrošnja vode. Nova zgrada, imaće čak i rekuperaciju kišnice, koja će biti korišćena za tehničke potrebe zgrade, umesto pijaće vode.

Predsednik UO „Sosijete ženeral“ banke Goran Pitić zahvalio se svima koji su učestvovali u projektu.

- Drago mi je da mogu da se zahvalim svima koji su doprineli da se ovaj projekat realizuje i onima koji su sa Frederikom Kuenom uspeli da ovo na najbolji načim predstave Parizu – rekao je Pitić.

On je podsetio da je IMEL grupa na čelu sa Mirkom Uroševićem gradila i prvu upravnu zgradu ove banke u Beogradu.

- Ova zgrada će doprineti da naših 1.400 zaposlenih rade u kvalitetnijim uslovima – rekao je Pitić.

Objekat će inače biti izgrađen na tri kilometara od centra Beograda, imaće šest nivoa, podzemnu garažu, krovnu terasu i prostiraće se na površini od 10.612 metara kvadratnih. Kapacitet zgrade je oko 650 radnih mesta, a objekat će imati i trening centar sa multimedijalnim i multifunkcionalnim sadržajima koji mogu da prime oko 150 ljudi. Projektovan rok završetka radova je u prvom kvartalu 2016. godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...