INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Položen kamen temeljac za „pametnu zgradu“ Sosijete ženerala

23.09.2014. | Tanjug

Kamen temeljac za novu pametnu zgradu „Sosijete ženeral“ banke, čija neto vrednost iznosi 14,5 miliona evra, postavljen je danas (23. septembar 2014.), a svečano su radove otvorili predsednici upravnog i izvršnog odbora te banke Goran Pitic i Frederik Kuen.

Mini elektrane za proizvodnju električne energije, parking prostor sa solarnim punjačima za vozila na električni pogon, biće ugrađeni u novu „pametnu zgradu“, koju će za potrebe „Sosijete ženeral“ banke raditi IMEL grupa. Kako kažu u toj banci, parking neće biti zatvoren za građane, pa će punjače moći da koriste i komšije koje poseduju električna vozila.

Svi sistemi u zgradi biće, prema planu, integrisani u BMS (Building Management System), kako kažu, kako bi se povećao kvalitet uslova rada, ali i kako bi se uštedela električna i toplotna energija i potrošnja vode. Nova zgrada, imaće čak i rekuperaciju kišnice, koja će biti korišćena za tehničke potrebe zgrade, umesto pijaće vode.

Predsednik UO „Sosijete ženeral“ banke Goran Pitić zahvalio se svima koji su učestvovali u projektu.

- Drago mi je da mogu da se zahvalim svima koji su doprineli da se ovaj projekat realizuje i onima koji su sa Frederikom Kuenom uspeli da ovo na najbolji načim predstave Parizu – rekao je Pitić.

On je podsetio da je IMEL grupa na čelu sa Mirkom Uroševićem gradila i prvu upravnu zgradu ove banke u Beogradu.

- Ova zgrada će doprineti da naših 1.400 zaposlenih rade u kvalitetnijim uslovima – rekao je Pitić.

Objekat će inače biti izgrađen na tri kilometara od centra Beograda, imaće šest nivoa, podzemnu garažu, krovnu terasu i prostiraće se na površini od 10.612 metara kvadratnih. Kapacitet zgrade je oko 650 radnih mesta, a objekat će imati i trening centar sa multimedijalnim i multifunkcionalnim sadržajima koji mogu da prime oko 150 ljudi. Projektovan rok završetka radova je u prvom kvartalu 2016. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;