IZOLACIJA-468X60-BANNER

Drobnjak: Obnovićemo tri puta u Ljuboviji u 2014. (video)

12.09.2014. | Tanjug

Vršilac dužnosti direktora „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak najavio je da će danas (12. septembar 2014.) početi radovi na obnovi puta Ljubovija-Majdan i da će to javno preduzeće uložiti oko milion evra u obnovu puteva oštećenih u poplavama u toj opštini.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Za sanaciju puteva koji su širom Srbije oštećeni u poplavama u 2014. će ukupno biti potrošeno 4,5 milijarde dinara, rekao je Drobnjak „Tanjugu“, ističući da „Putevi Srbije“ pomažu opštinama u obnovi lokalnih puteva iako to nije direktno u njihovoj nadležnosti.

„Putevi Srbije“ su iz svojih sredstava od majskih poplava do sada ukupno uložili u obnovu putne mreže oko tri milijarde dinara u više od 40 opština, precizirao je on. Drobnjak je kazao da je vlada odlučila da se, posredstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i „Puteva Srbije“, pomogne loklalnim samoupravama, među kojima je i Ljubovija i da je sve pripremljeno da se u toku ove godine urade tri puta u toj opštini.

- Rukovodstvo Ljubovije je prošle nedelje bilo kod mene i dogovorili smo se da uradimo tri najvažnije stvari: put ka Majdanu u dužini od 2,4km u vrednosti oko 50 miliona dinara i to je veza sa državnim putem Ljubovija-Mali Zvornik, zatim lokalni put za Gornju Trešnjicu u dužini oko tri kilometara u vrednosti 17 miliona i da uradimo državni put prvog A reda Gračanica-Mačkov Kamen u dužini oko dva kilometra, a vrednost je oko 44 miliona dinara – naveo je Drobnjak.

On je kazao da će ta tri puta biti završena tokom septembra i u oktobru. Kako je rekao, sa lokalnom samoupravom i vladom je dogovoreno da se u ovoj godini uradi i projekat puta od Ljubovije do Krupnja, u dužini oko sedam km, a vrednost radova biće oko 250 miliona dinara.

„Putevi Srbije“ su posle majskih poplava, preko „Preduzeća za puteve Valjevo“ i „Puteva Užice“, pomogli i drugim lokalnim samoupravama i tom delu Srbije – Malom Zvorniku, Bajinoj Bašti, Krupnju, Osečini i drugim.

- Dali smo im potrebnu mehanizaciju: uterivač, grejder, bagere, kamione kako bi ima pomogli na tim lokalnim putevima – naglasio je Drobnjak.

Kada je reč o klizištima u tom delu Srbije, najveće klizište je u u Malom Zvorniku kod mosta, gde postoji saobraćajna veza Malog Zvornika i Zvornika, rekao je Drobnjak. On kaže da će to klizište biti rešeno u okviru predstojeće rehabilitacije puteva koju će kreditima zajedno finansirati „Svestka banka“, „Evropska banka za obnovu i razvoj“ i „Evropska investiciona banka“. Reč je o putnom pravcu Ljubovija-Mali Zvornik u dužini oko 42km, od čega će oko 23km biti urađeno na lošim deonicama. U okviru tog posla biće sanirano i klizište u Malom Zvorniku sredstvima Svetske banke.

- Pomogli smo više od 40 opština i uradićemo još sve dok ne počne sa radom Zimska služba Puteva Srbije, a odradili smo mnogo i na obnovi državnih puteva prvog i drugog reda, koji su u nadležnosti „Puteva Srbije“ – naveo je Drobnjak.

Prema njegovim rečima, „Putevi Srbije“ pomažu čak i Kuršumliji i Prokuplju čiji su putevi oštećeni u aprilskim poplavama, kao i Kosjeriću koje je imalo poplave u julu.

- Što se tiče majskih poplava, „Putevi Srbije“ su svojim sredstava izdvojili i potrošilo tri milijarde dinara i do kraja godine će potrošiti još 1,5 milijardu dinara – dodao je Drobnjak.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;