INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pirot: Rekonstrukcija mosta Gazela počinje u ponedeljak

05.09.2014. | PlusOnline

Posle složene procedure javnih nabavki, koja je završena i po potpisivanju ugovora sa izvođačem, posao na rekonstrukciji mosta Gazela počeće u ponedeljak 8.septembra. Branislav Kostić, direktor „Direkcije za izgradnju“ kaže da je most u konstruktivnom smislu dobar, što su potvrdila ispitivanja nadležnih insitucija, ali da će ovi radovi sprečiti dalju degradaciju mosta, koja je vidna.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Bilo je problema od samog početka, što se tiče tehničke dokumentacije ona je korektna i radio ju je IMS iz Beograda, ali sama procedura ugovaranja, javna nabavka, žalba, pregovarački postupak i donošenje odluka oduzeli su dosta vremena. Ipak sve je završeno i u ponedeljak počinju radovi na rekonstrukciji mosta Gazela. Ono što je važno ugovor smo potpisali, i da podsetim procenjena vrednost bila je 35 miliona dinara, nakon završene procedura i pregovaranja vrednost je 24 miliona, a uštedu od 11 miliona dinara usmerićemo na druge poslove. Kada je reč o dinamici radova, oni će trajati dva meseca, najpre će se raditi spoljni deo mosta, peskarenje, pešačke staze i u zadnjoj fazi hidroizolacija i nov asfaltni zastor, što će usloviti obustavu saobraćaja na tridestak dana. U ponedeljak stižu mašine i radnici da organizuju gradilište. Očekujem da početkom novembra radovi budu završeni i most predat sugrađanima – kaže Kostić.

Prvih dana saobraćaj neće biti u potpunosti obustavljen, a kasnije će biti možda i naizmenično propuštanje, dinamiku ćemo utvrditi sa izvođačem i nadležnim inspekcijskim službama.

- Most sam po sebi ima specifičnu konstrukciju i interesantnu siletu tako da će uz led-diodnu rasvetu koja će osvetliti silutetu mosta dobiti interesantnu liniju i vizuelno će biti lep kada se gleda sa Golemog mosta, jer će biti osvetljen samo sa uzvodne strane, sa nizvodne ne, zbog uštede – kaže Kostić.

Što se tiče drugih poslova „Direkcije“ naredne nedelje biće asfaltiranje Mečkinog sokaka, dvorište škole Vuk Karadžić, takođe naredne nedlje, isti je izvođač. Radi se na rekonstrukciji i sanaciji gradske fontane na Trgu i u toku je sanacija pešačkih staza na Golemom mostu, koja je trenutno otežana zbog vremenskih uslova, jer se radi peskiranje, ali će biti intenzivirana čim vremenski uslovi dozvole, dodaje Kostić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;