INFONET-468X60-BANNER

Pirot: Realizacija planiranog posla bez obzira na vremenske uslove

04.09.2014. | PlusOnline

„Direkcija za izgradnju grada“ privodi kraju planirane poslove asfaltiranja i krpljenja udarnih rupa. Slobodan Rančić iz „Direkcije“, kaže da će bez obzira na vremenske uslove planirani poslovi u ovom delu biti završeni za petnaestak dana.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- U toku je priprema Ulice Tanaska Rajića, odnosno Mečkin sokak za novi asfalt, urađena je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže i zamenjeni individualni priključci, tako da je sve spremno za asfaltiranje. Sačekaće se par dana da ne bude kiše. U sklopu sa tim je i asfaltiranje dvorišta škole „Vuk Karadžić“ i Ulice Pirotske u Zavojskom naselju. Tako da kad bude spremna asfaltna baza sve bude spremno da se asfaltiraju planirane lokacije. U ovom trenutku u dvorištu škole postavljaju se behaton ploče, koje će pokrivati trećinu dvorišta. Time će biti zaokruženi radovi na asfaltiranju, dok se poslovi na krpljenju udarnih rupa nastavljaju i to kako u gradu tako i u selima. Ekipe trenutno podižu slivnike i šahte, jer je ranijih godina bilo problema sa šahtama koje su bile niže od asfalta pa su predstavljale udarne rupe, tako da će sada biti u nivou asfalta – kaže Rančić.

„Direkcija“ realizuje i poslove rekonstrukcije pešačkih staza na Golemo mostu, dok će naredne nedelje početi i radovi na sanaciji mosta Gazela.

- U toku je rekonstrukcija nizvodne pešačke staze na Golemom mostu, gde će biti potavljena nova konstrukcija, dok se sa postojeće glavne čelične konstrukcije skida korozija. Narednih dana postaviće se hidroizolacija a zatim i završni sloj asfalta i staza će biti u funkciji. Ekipa će zatim preći na uzvodu stranu koja je opterećenija. Kada je reč o mostu Gazela, potpisan je ugovor sa izvođačem i izabran nadzorni organ, tako da će početkom naredne nedlje početi radovi na sanaciji ovog mosta. Urađen je i projekat saobraćajne signalizacije kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao – kaže Rančić.

Ovo preduzeće inače održava i uličnu rasvetu, koja je podrazumeva više od 6.500 sijalica u gradu i selima. Problema ima zbog starosti javne rasvete gde češće dolazi do pregorevanja starih kablova nego svetiljki, kaže Rančić i dodaje da je u okviru projektnih aktivnosti zamena kompletne rasvete od centra ka periferiji što će se nastaviti i u narednom periodu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;