U toku pripreme za izgradnju stanova na tri lokacije u gradu

29.08.2014. | Tanjug

Pripreme za početak izgradnje socijalnih stanova u Jabučkom ritu, Padinskoj skeli i Mislođinu su u toku, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić. Vesić je podsetio da je u julu započela izgradnja prve zgrade socijalnih stanova u Orlovskom naselju u opštini Zvezdara, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

On je, dodaje se, predsedavao šestom sednicom Koordinacionog tela za praćenje realizacije Akcionog plana za preseljenje stanovnika novoformiranih naselja Makiš 1, Makiš 2, Resnik, Jabučki rit i Kijevo, koja je održana danas u Starom dvoru.

Sednici Koordinacionog tela su pored predstavnika grada i partnera na projektu, prisustvovali i predstavnici Evropske delegacije u Srbiji, Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije, Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, Zaštitnika građana, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Evropske investicione banke.

U saopštenju se podseća da Grad Beograd realizuje Akcioni plan u saradnji sa Kancelarijom UN za projektne usluge i Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju sa ciljem trajnog stambenog zbrinjavanja romskih porodica iz nekadašnjih nehigijenskih naselja „Belvil“ i „Gazela“ i to kroz otkup seoskih domaćinstava i izgradnju socijalnih stanova.

- Sadašnja gradska vlast zatekla ovaj projekat u kritičnom stanju, ali je u međuvremenu identifikovan dovoljan broj lokacija za izgradnju socijalnih stanova, kao i da se ubrzano radi na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa na lokacijama i dobijanju dozvola za početak izgradnje – navodi se u saopštenju.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece