INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi parkinzi i garaže u Beogradu?

08.08.2014. | Tanjug

Sastanci predstavnika JKP "Parking servisa" sa predsednicima 10 centralnih beogradskih opština počeli su juče, a cilj im je da se, u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj, razmotre problemi parkiranja u gradu.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Tako je, prema rečima v.d. direktora Andrije Čupkovića, u Zemunu ponovo na proceni Plan regulacije javnih garaža, jer je Dunavski kej jedno je od mesta gde "pauk" na poziv stanara, najčešće reaguje zbog nepropisno parkiranih automobila. Predlog predsednika opštine Dejana Matića bio da se izgradi parkiralište ili garaža za posetioce.

Čupković se sastao i sa predsednikom opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem, sa kojim je dogovoreno da se proveri koje su potencijalne lokacije za izgradnju novih parkirališta, navodi se u saopštenju JKP Parking servis.

Predsednik opštine Savski venac Dušan Dinčić je ukazao na mogućnost izgradnje garaže u blizini Prokopa, a razgovarano je i o mogućnostima da se uredi parkiranje u Ulici kneza Miloša.

Iz opštine Vračar stigao je zahtev da "pauk" češće obilazi ulice gde ima puno kafića, a Čupković je na toj opštini najavio izgradnju garaže u Skerlićevoj ulici kod Narodne biblioteke.

Svim sastancima prisustvuju i predstavnici Sekretarijata za saobraćaj koji na osnovu predloga predsednika opština sagledavaju mogućnosti izgradnje novih parking prostora i pretvaranja devastiranih zelenih površina, koje građani već koriste za parkiranje u uredeni parking prostor, a za koje postoje brojne inicijative.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;