INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tender za prečišćavanje pijaće vode u Zrenjaninu do kraja avgusta

05.08.2014. | Beta

Zrenjaninsko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" objaviće za petnaestak dana tender za prečišćavanje vodovodske vode da bi bila upotrebljiva i za piće, i građani će zdravu vodu imati do kraja 2015. godine, izjavio je u ponedeljak (4. avgusta 2014. godine) zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

Zabrana da se voda iz zrenjaninskog vodovoda koristi za piće na snazi je 10 godina zbog povišene količine arsena.

Zamenik gradonačelnika je na konferenciji za novinare rekao da će se javna nabavka odnositi na "nabavku usluge prečišćavanja pijaće vode" i da će biti otvorena 60 dana. "Posle potpisivanja ugovora rok je osam meseci da se završi celokupni posao", rekao je Santovac.

Direktor "Vodovoda i kanalizacije" Goran Tajdić rekao je da će kada se završi nabavka, potpiše ugovor i iz vodovoda ponudi voda zdrava i za piće, građani plaćati dosadašnju cenu od 27 dinara bez PDV po kubnom metru, ali uvećanu za cenu prečišćavanja.

"Javnom nabavkom predviđena je maksimalna cena od 28 evrocenti, a mi se nadamo da će se pojaviti kompanije koje će moći da vodu koju imamo danas, prerade i za manje novca. Ako saberemo te dve cene, kubik pijaće vode bi bio ispod 50 evrocenti", rekao je on.

Kako je dodao Tajdić, cilj javne nabavke je da cena vode u Zrenjaninu ne bude viša nego u Beogradu, Novom Sadu ili drugim mestima koje imaju zdravu, pijaću vodu.

On je rekao i da ugovor sa nemačkom kompanijom "Wasseretechnik", koja je trebalo da napravi fabriku vode u Zrenjaninu, nije potpisan i da do tužbe i ne može doći, a bio je sporan kvalitet vode koja bi se dobila.

Upitan da objasni razliku između sada najavljene javne nabavke, i ugovora s "Wasseretechnik" koji je skupštinskom odlukom raskinut, pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević je rekao da je u prethodnoj javnoj nabavci Grad bio investitor koji je nabavljao tehnologiju i opremu, na bazi javnog tendera.

"U tom slučaju Grad bi, nakon izgradnje tog postrojenja, postao i njegov vlasnik, a u sadašnjoj nabavci nije u pitanju nabavka materijalnih dobara, odnosno fabrike, već usluga", rekao je on.

Dević je precizirao da se traži firma koja će vodu iz zrenjaninskog vodovoda, uslužno preraditi i isporučiti gradu po zadovoljavajućim tehničkim kriterijumima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;