INFONET-468X60-BANNER

Kamen-temeljac od osam miliona evra

31.07.2014. | Novosti

U radnoj zoni „Sever“, u Sremskoj Mitrovici, u utorak je počela gradnja nove fabrike, koja će proizvoditi podizače za prozore u automobilskoj industriji, sa ukupno 250 radnika. Fabriku gradi italijanska kompanija „Lames“, vrednost investicije je osam miliona evra, a očekuje se da fabrika godišnje ostvari prihod od 40 miliona evra, od kojih će 80 odsto sredstava činiti novac dobijen od izvoza.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Izgradnja fabrike „Lames“ počela je na površini od pet hektara i u prvoj fazi se gradi poslovni prostor od 7.000 kvadratnih metara. Ova kompanija je, inače, kooperant „Fijat Srbije“, a deo proizvodnje ići će u izvoz za nemačke i francuske fabrike automobila.

- Gotovo dve godine smo čekali početak gradnje ove fabrike. Sada je sasvim jasno da će ona već dogodine, pored postojećih 70 radnika, zaposliti još 180 novih – kaže Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

"Lames“ je u novembru 2011. godine otvorio pogon u Sremskoj Mitrovici, u iznajmljenoj hali, gde je trenutno zaposleno 70 radnika. Od gradske uprave u Sremskoj Mitrovici „Lames“ je dobio pet hektara građevinskog zemljišta za izgradnju vlastite fabrike, da bi u njoj zaposlio 250 radnika.

Gradonačelnik Nedimović je zadovoljan kako je godina počela i očekuje nove investitore.

Dozvola za 15 dana

- Lokalna samouprava je sve uradila da investitorima stvori što bolje uslove za početak, ovde se dozvole čekaju najduže mesec dana, a, recimo, građevinska dozvola za „Kuper standard“ izdata je za samo 15 dana – napominje Nedimović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;