Nadrealna knjižara koja se poigrava sa prostorom

03.09.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Nedavno je završen projekat izgradnje knjižare "Zhongshuge" u kineskom gradu Ningbo. Iza poduhvata stoji kompanija X Living. Ono što karakteriše ovu knjižaru jeste igra svetlosti, stakla i boja koji kombinovanjem daju naizgled beskonačne police sa tihim uglovima za čitanje i velikim brojem mesta gde se može skloniti i uživati u knjizi i tišini.

Knjižara

Knjižara "Zhongshuge" (Foto: X Living)

Prostire se na površini od 1.230m² na dva sprata. U enterijeru preovlađuju crna i boja oraha. Svetlost dopire iz lampi i "suptilnih" svetiljki postavljenih u okviru polica kako bi se stvorila "topla i elegantna” unutrašnjost. Prisutno je puno stakla, ogledalo plafona i reflektirajućih površina kako bi se prostor učinio mnogo većim nego što je zapravo.

Knjižara

Knjižara "Zhongshuge" - kafić (Foto: X Living)

Prisutnost tamnih tonova je svuda izuzev dečije biblioteke koja je svetle boje i nepravilnih oblika, da bi se stvorilo razigrano okruženje za mlade. U okviru nje se nalazi sto za čitanje i police u formi muzičkih instrumenata. U okviru knjižare se nalaze i kafić, kulturni i kreativni deo kao i brojne police sa knjigama raspoređene pod pravim uglovima koje nude doživljaj čitanja u tišini i gledanja knjiga. Kafić je osvetljeniji i ima više ogledala na plafonu.

Knjižara

Knjižara "Zhongshuge" - dečiji kutak (Foto: X Living)

Knjižara

Knjižara "Zhongshuge"  (Foto: X Living)

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...
mile 20.08.2021.
I evo nas... 10 god kasnije,,,2021. Na žal...