INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Plutajući hoteli za Svetsko prvenstvo u fudbalu

19.02.2020. | Gradjevinarstvo.rs

U planu je projekat koji podrazumeva izgradnju 16 plutajućih hotela za smeštaj turista i navijača koji će posetiti Katar za vreme održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. Nalaziće se na ostrvu Qetaifan North, u neposrednoj blizini međunarodnog stadiona Lusail, koji će biti domaćin otvaranja i zatvaranja "FIFA World Cup 2022". Projekat su osmislili ADMARES i Sigge Architects.

Plutajući hoteli za Svetsko prvenstvo u fudbalu

Plutajući hoteli za Svetsko prvenstvo u fudbalu (foto: ADMARES)

Tokom ove manifestacije se očekuje veliki broj posetioca, pa su shodno tome planirane aktivnost i sadržaji koji će to sve ispratiti - biće napravljena navijačka sela tokom turnira, kao i plutajući hoteli. Ostrvo domaćina prostire se na oko 1,3 miliona metara kvadratnih sa 830.000m² atrakcija i sedam plaža. Uz minimalan uticaj na životnu sredinu, plutajući hoteli su održivo rešenje za smeštaj velikog broja ljudi.

Plutajući hoteli za Svetsko prvenstvo u fudbalu

Plutajući hoteli za Svetsko prvenstvo u fudbalu (foto: ADMARES)

ADMARES stvara nove vredne nekretnine na vodi - inovativne plutajuće konstrukcije. Ova kompanija je u saradnji sa finskom arhitektonskom firmom Sigge Architects, osmislila projekat modernog i urbanog plutajućeg kompleksa, u blizini grada Lusail u Kataru. Projekat će činiti ukupno 16 identičnih plutajućih hotela. Svaki objekat će biti na četiri sprata, dužine 72 metra i širine 16 metara, i u okviru njega će se nalaziti 101 soba za goste, restoran i lounge bar. U okviru kompleksa će se nalaziti ukupno 1616 hotelskih soba.

Plutajući hoteli za Svetsko prvenstvo u fudbalu

Plutajući hoteli za Svetsko prvenstvo u fudbalu (foto: ADMARES)

Ovo je prvi put da će se u potpunosti plutajući objekti koristiti kao privremeno rešenje za smeštajne potrebe ovog nivoa. Ovim hotelima nisu potrebne velike luke i duboka voda. Nakon Svetskog kupa, hoteli se mogu smestiti na bilo koju obalnu lokaciju gde je voda duboka najmanje 4 metra. Mikael Hedberg, izvršni direktor ADMARES-a dodao je i to da su uzbuđeni što su deo rešenja za smeštaj tako velikog broja ljudi za potrebe "FIFA World Cup 2022".

Potpisan je Memorandum o razumevanju između ADMARES i Qetaifan koji uključuje izgradnju i rad 16 plutajućih hotela na obalama ostrva Qetaifan North, za smeštaj gostiju. U planu je da konstrukcije budu završene tačno na vreme za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. koje će se održati u Kataru.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;