INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Modularna fasada oko zgrade i drveća

23.08.2016. | Stu Robarts | New Atlas

Posetioci „London Design“ festivala i ove godine će imati priliku da vide najveće mrežne instalacije na svetu („GRID Installation“) - modularni sistem gradnje koji se koristi za stvaranje raznovrsnih konstrukcija. Instalacija će imati funkciju fasade i biće obavijena oko postojećeg drveća i žbunja.

Projekat firme Satellite Architects u partnerstvu sa Icons of Denmark, rađen po zahtevu designjunction (vodeća izložba savremenog dizajna i enterijera koja se održava svake godine u Londonu, Milanu i Njujorku) je konstrukcija koja će se nalaziti oko spoljne strane „Cubitt House“ u okviru područja King's Cross u Londonu. U zgradi će biti smešten designjunction festival, koji će uključivati "Immersed in Design" tematski program izložbi, instalacije, maloprodaju, događaje i radionice.

„Fasada ima za cilj da odražava privremenu prirodu izložbe designjunction i okoline u razvoju, kombinujući prirodne i veštačke elemente“, objašnjava direktor osnivač firme Satellite Architects Stewart Dodd. „Raspored „piksela“ usmerava posetioce ka ulazima gde reflektirajući elementi uvećavaju prisustvo fasade“.

Konstrukcija će biti 70 m duga i 7 m visoka i imaće više od 4.000 mrežnih modula u dimenzijama od 40 x 40 x 40 cm. Biće izgrađena oko postojećeg drveća i žbunja, da bi  posmatrači mogli da vide svetlucanje kroz module i uzdizanje nad konstrukcijom.

Mnoštvo komponenti se može dodati na lagane najlonske okvire, da bi se napravili zdini displeji, podijumi i umetničke instalacije. U Londonu će biti postavljen veliki broj panela u okviru modula i biće orijentisani tako da reflektuju ili pokazuju lišće preko njega. Oni će se takođe postepeno menjati iz crnih na dnu konstrukcije do belih na vrhu, s ciljem stvaranja pikselizovanog efekta.

Mrežna instalacija će biti izložena na „London Design“ festivalu designjunction šouu od 22. do 25. septembra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;