INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Predivna konzolna kuća sa zelenim krovom u Beverli Hilsu

06.07.2015. | Dezeen

Kome treba kućica na drvetu kada može da živi ovde? Ova veličanstvena privatna kuća u južnoj Kaliforniji je smeštena na brdu okružena sa više od 130 zaštićenih hrastovih stabala.

Inspirisani lepotom parcele, arhitektonski biro Walker Workshop je projektovao kuću sa izuzetnom detaljnošću, uključujući i velike staklene površine u kombinaciji sa grubim zidovima koji deluju kao da su izrasli iz litice. Klijent je koncertni violinista koji je želeo dom pogodan za smeštanje privatnih koncerata klasične muzike. To je sigurno i dobio.

Zgrada se nalazi na vrhu grebena stotine metara od pansiona izgrađenog kako bi omogućio vlasniku da nadgleda izgradnju glavne kuće. Sa 743 metara kvadratnih površine, kuća nadvisuje pejzaž i poseduje zeleni krov, podzemne spavaće sobe i bazen za plivanje.

Skoro svečani put vodi od prijemnog dela u glavnu dnevnu sobu i trpezariju. Kuhinja, spojena sa zelenim krovom preko stepeništa, konzolno visi iznad terase i nudi predivne poglede na pejzaž. Bazen se proteže duž terase ispod i u blizini jednog od najvećih hrastova na parceli.

Unutrašnje ugaono dvorište je projektovano u suprotnosti sa ostatkom kuće - poseduje neprozirne zidove sa nekoliko otvora i pruža miran prostor okružen sa staklenim koridorom koji vodi u različite spavaće sobe.

Prostori sadržani unutar ovog volumena, koji takođe sadrže vinoteku, auditorijum, teretanu i dnevni boravak, koji su izgrađeni od konstruktivnog betona, ostaju hladni tokom vrelih letnjih dana.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;