INFONET-468X60-BANNER

Objekat za degustaciju vina umotan u vertikalne drvene rešetke

16.06.2015. | Architizer

Smeštena na vrhu brdu, sa pogledima na jezero Konstanca i švajcarske planine na jugu, vinarija Šmit je svakako primetna. Projektovana od strane arhitektonskog biroa Elmar Ludesher Architekt, ovo arhitektonsko remek delo u Nemačkoj smešta vinski podrum i bar sa prekrasnim pogledima na stogodišnje vinograde i voćnjake. Njegova zastakljena fasada je obmotana sa vertikalnim drvenim rešetkama koje pasivno filtriraju sunce štiteći enterijer.

Iako ista porodica upravlja sa Vinarijom Šmit već generacijama, ova zapanjujuća drvena zgrada je u potpunosti nova. Smeštena među brežuljcima i raskošnim farmama, ona je projektovana da zaštiti proizvodnju voća, kao i za deluks testiranje gastronomskih specijaliteta i vina.

Arhitekte su iskoristile maksimalno razlike u nadmorskim visinama, postavljajući podrum vina u tlo gde je vazduh hladniji i prostor tamniji. Drveni bar i prostor za degustaciju jela, smešteni na prizemnom nivou, se otvaraju ka vinogradima i svežem vazduhu, kao i obilju prirodne svetlosti.

Sa neverovatnim pogledima na obližnje jezero Konstanca, ovaj minimalni nivo za ručavanje je takođe i ulaz na potkrovlje, gde se odvijaju degustacije vina.

Projektovana sa fokusom na proizvodnji vina i uživanje, ova prelepa skulpturalna zgrada štiti porodičnu tradiciju na jedan savremeni način.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;