INFONET-468X60-BANNER

Poslovna zgrada u obliku svemirskog broda Enterprajz (video)

25.05.2015. | RTV

Kineski milioner i ljubitelj čuvene televizijske serije „Zvezdane staze“ smelo je krenuo gde niko pre njega nije, tražeći od arhitekata da mu projektuju sedište kompanije u obliku svemirskog broda „Enterprajz“.

Poslovna zgrada u istočnom gradu Fudžou sagrađena je u obliku svemirskog broda iz popularne serije, sa poznatim kružnim konturama i cevima. Projekat je, kako prenose lokalni mediji, poručio Liu Teđian, vlasnik softverske kompanije „NetDragon Websoft“, a njegova izgradnja je koštala 160 miliona dolara, navodi AFP.

Lui Teđian je navodno kupio prava za korišćenje oblika svemirskog broda „Enterprajz“ od televizije CBS - tvorca popularnog serijala. Brod "Enterprajz" istražuje čudne, nove svetove i nove oblike života i civilizacije u filmovima i serijama "Zvezdane staze".

Doduše, moramo priznati da nama u redakciji portala Gradjevinarstvo.rs poslovna zgrada više liči na oblik svemirskog broda „Vojadžer“ iz istoimene serije (na ilustraciji iznad). Oblik svemirskog broda je vidljiv isključivo kada se gleda odozgo, što možete videti u video snimku ispod.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;