INFONET-468X60-BANNER

Plutajuće kuće nude delimično potopljeno stanovanje u Dubajiu

22.04.2015. | Gizmag

Kompanija Kleindienst Group planira da izgradi 42 plutajuće kuće kao deo razvoja projekta „Srce Evrope“ u Dubajiu, UAE. Tehnički klasifikovana kao brod, kuća nudi čitav sprat života ispod nivoa mora, pružajući jasne poglede na morski život i ekosistem ispod nežnih talasa Persijskog zaliva.

Plutajuće kuće će biti usidrene u blizini ostrva Sankt Peterburg i Glavnih Evropskih ostrva, na kratkoj vožnji brodom od obale Dubaija. Svaka kuća nudi površinu od 158 metara kvadratnih.

Ukupno 42 kuće će se graditi, a svaka će se sastojati od tri etaže, od koje su dve iznad nivoa mora i jedna ispod. Centralni, „prizemni“ nivoa u nivou vode će se sastojati od otvorenog prostora dnevnog boravka, kuhinje i trpezarije, dok će gornji sprat nuditi spoljašnji tuš, mini bar, čajnu kuhinju, neformalno mesto za spavanje i džakuzi sa staklenim dnom. Glavna spavaća soba i kupatilo su u potpunosti potopljene u nižem nivou, sa velikim prozorima koji pružaju jasne poglede na morski život okolnog koralnog grebena.

Plutajuće kuće, koje se projektuju u Dubaiju, biće izgrađene u saradnji sa holandskom kompanijom Dutch Docklands, specijalizovanom za plutajuće objekte. Komapnija se pridružila projektu 2011. godine u problematičnom trenutku nakon globalne finansijske krize i glasina da prethodno napravljena veštačka ostrva polako tonu u more. Plutajuće rešenje je isplativije i više ekološko od postojećih veštačkih masa, i nude sigurniju priliku za investiranje.

Nove vile će biti izgrađene u suvim dokovima pre nego što se isporuče i pozicioniraju u vodi. Rad na novim luksuznim vilama će započeti u drugoj polovini 2015. godine, a završetak prvih vili je najavljen za narednu godinu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;