INFONET-468X60-BANNER

Ekološka kuća 3.0 je prefabrikovani bioklimatski objekat koji se kontroliše preko pametnog telefona

08.01.2015. | Arch Daily

Ukoliko ste u potrazi za energetski efikasnim domom, jedno od najboljim mesta za početak vaše potrage je sa inteligentnom kućnom automatizacijom. Upravo je to jedno od najistaknutijih odlika Ekološke kuće 3.0, pametnog bioklimatskog prefabrikovanog doma koji se može kontrolisati preko pametnog telefona kako bi postigao maksimalnu energetsku efikasnost. Energetski efikasan drveni dom je projektovan od strane arhitektonskog biroa NOEM i završen je za samo 10 nedelja u Španiji.

Ekološka kuća 3.0 je površine od 96 metara kvadratnih i može se pohvaliti sa modernim dizajnom sa zaobljenim ivicama koje odgovaraju njenoj inicijativi, 100% digitalnom dizajnu, proizvodnji i kućnoj automatizaciji. Zahvaljujući procesu digitalizacije, biro NOEM je uspeo da pošalje svoj projekat direktno mašinama za sečenje i da završi prefabrikaciju za samo osam nedelja.

Ekološki osetljiva kuće je takođe projektovana sa pasivnim tehnologijama i koristi lokalne obnovljive materijale. Potrošnja i proizvodnja energije u kući, potrošnja vode, temperatura, vlažnost i drugi relavantni podaci se mogu očitati u realnom vremenu putem pametnog telefona.

Od prekidača za svetlo do navodnjavanja, sistemi modularnog stambenog prostora su svi automatizovani, programabilni, i povezani na bežični internet. Sistem za navodnjavanje se, na primer, prilagođava i podešava u zavisnosti od ažurirane vlažnosti zemljišta i prognoze vremena, dok će visok nivo ugljen-dioksida pokrenuti mehaničku ventilaciju. Sistem osvetljenja može da se programira i zakaže, ili uključi putem GPS ili detektora.

Ekološka kuća 3.0 se sastoji od dva drvena modula, od kojih veći sadrži dnevnu sobu, trpzariju, kuhinju ispunjene prirodnom svetlosti koji nadgledaju veliki trem okrenut jugu. Drugi modul se sastoji od duple spavaće sobe, kupatila i radne sobe. Drveni omotači su napravljeni od čvrstih strukturalnih panela od laminiranog drveta i izolovani su sa 16mm panelima od drvenih vlakana.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;