Renovirani stan u Barseloni poseduje fleksibilne drvene zidove i divne podne mozaike

21.11.2014. | Dezeen

Ovaj uski stan u Barseloni ima velike drvene panele i vrata koja klize kroz prostor kako bi se obezbedila fleksibilna podela stana, a pored toga ga i odlikuje otvoreni životni prostor. Arhitektonski biro Nook Architects su renovirali unutrašnjost stana kako bi stvorili optimalni životni/radni prostor za porodicu, a rezultirajući prostor je svetao, prozračan i lep.

Arhitekte su uklonile postojeće unutrašnje zidove i zamenile ih sa fleksibilnim sistemom drvenih particija koje klize preko stana i razgraničavaju privatni i javni prostor. Nazvan „Zid“, projekat adaptacije odlikuje otvoreni životni prostor, mala kućna kancelarija, glavna spavaća soba i dve spavaće sobe sa drugim kupatilom.

Kada je klijent kupio stan, otkrio je divne mozaične podove koji su bili skriveni ispod sintetičkog parketa. Arhitekte su zajedno uz klijenta želele da mozaični pod ostave netaknutim kako bi on davao stanu eleganciju i osećaj povezanosti sa istorijom. Delovi poda gde originalni mozaik nije mogao biti popravljen, su ispunjeni sa mikro cementom.

Hodnik je pretvoren u fleksibilni, modularni prostor sa pomerajućim zidovima koji vise sa duge sive metalne šipke koja se proteže duž cele dužine stana.

Jedinica u obliku slova L je izgrađena pored zida u blizini vrata i funkcioniše kao radni prostor. Sa tri velika balkonska vrata koja se suočavaju sa ulicom, stan dobija obilje prirodnog svetla i, zahvaljujući novoj organizaciji, ima prozračan i prostoran karakter.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ILGRAD
ILGRAD
BEOGRAD-PINOSAVA
www.ilgrad.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

HICAD
HICAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...