INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Crvena kuća u šumi

05.09.2014. | Inhabitat

Mi smo se u potpunosti zaljubili u Crvenu kuću, projektovanu od strane arhitektonskog biroa Ryall Porter Sheridan, i to ne samo zbog njene upečatljive fasade, već i zbog njenog modernog, a ipak rustičnog dizajna. Svetla i otvorena unutra, ova kuća sa crvenim omotačem unosi malo boje u šumoviti pejzaž u državi Njujork, SAD, bez previše uticanja na svoje prirodno okruženje.

Smeštena pored malog jezera u državi Njujork, upečaljiva Crvena kuća je ukrašena sa kosim krovom koji naglašava njen geometrijski dizajn. Kuća je izgrađena od standardnih materijala i građevinskih tehnika gradnje, a njeni nasumično postavljeni prozori donose prirodnu svetlost u svaki ugao unutrašnjosti. Stepenasto ulazno područje je upotpunjeno sa tremom koji omogućava stanarima da uživaju u pogledima na šumu i jezero.

Prizemlje kuće karakteriše dupla spratna visina i smešta dnevnu sobu, trpezariju, kuhinju i kupatilo, dok prvi sprat pruža dve dodatne sobe i kupatilo. Ručno izrađene police za knjige iskorišćavaju na najbolji način visinu prozemlja, smeštajući hiljade knjiga u drvenim policama.

Ova crvena kuća je moderno utočište za uživanje u jednostavnom, a ipak udobnom životu u prirodi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;