INFONET-468X60-BANNER

Perforirani omotač štiti privatnost kuće MoyaMoya u Tokiju

03.06.2014. | Inhabitat

Kuća MoyaMoya u Tokiju je umotana u funo perforirani i fleksibilni materijal koji štiti unutrašnjost kuće od neželjenih pogleda. Japanski arhitekta Fumihiko Sano je projektovala kuću za ženskog klijenta čiji hobi bojenja kimona zahteva rigorozni nivo intimnosti i mira. Arhitekta je to postigla dodavanje metalnog okvira oko velike dvospratne kuće u tokijskom predgrađu Higašikurume.

Dva sloja perforiranog i fleksibilnog materijala su obmotana oko postojeće zgarde kako bi se stvorio talasasti efekat koji daje iluziju kretanja uz štićenje unutrašnjosti od spoljašnjih pogleda. Ne samo da se on (omotač) menja u zavisnosti od vremenskih uslova, već i promenljujući nivoi osvetljenja tokom dana i godišnjih doba takođe menjaju izgled mrežaste kutije.

Ulaz je pozicioniran tako da se suočava sa malim parking prostorom i uvodi posetioce do centralne sobe dvostruke visine, koju karakteruše veliki lavabo i prostor za skladištenje koje vlasnica koristi za bojenje kimona.

Gornji sprat odlikuju bele ograde, a otvorenim prostorima se pristupa preko diskretnih stepeništa. Rezervna spavaća soba i malo kupatilo se nalaze na prvom spratu i njihova namena je da smesti stranog studenta koji će se useliti onda kada se dete vlasnice odseli iz porodičnog doma.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;