Stari vodotoranj pretvoren u Kuću u oblacima

29.05.2014. | Inhabitat

Mi u redakciji portala Gradjevinarstvo.rs često pratimo projekte konverzije starih struktura u komforne stambene prostore, ali se do sada nismo susreli sa konverzijom vodotornja.

Ovo arhitektonsko čudo, nazvano „Kuća u oblacima“, je izgrađeno pre 85 godina kao vodotoranj za mesto Torpenes, u grofoviji Safok u Engleskoj, ali danas služi kao smeštaj za svakoga ko je u potrazi za fascinantnim mestom sa koga će posmatrati prelepi seoski pejzaž. Pročitajte ispod o istoriji vodotornja, koja je podjednako jedinstvena kao i sam toranj.

Prilikom prve izgradnje vodotornja, stanovnici Torpensa su bili protivni ovome, jer su smatrali da on naružuje njihove netaknute pejzaže. Imajući to u vidu, njihovo rešenje projekta je bilo da ga zamaskiraju kao izdignutu kuću u visini.

Nakon nekoliko decenija vodotoranj je nadživeo svoju korisnost i ostavljen je sam sebi, napušten kao i mnogi zastareli objekti. Ali, njegova sreća je bila ta da je on već postao značajan arhitektonski dragulj u oblasti, pa ga je neko kupio i opremio sa prozorima, stepenicama i svim mogućim modernim pogodnostima. Sada se udobno nalazi na 21,5 metara visine sa pet spavaćih soba i tri kupatila.

Ukoliko želite da vidite ove neverovatne panoramske poglede iz prve ruke, potrebno je da prvo odete do Torpensa, pa zatim izdvojite 900 dolara za noć, ili 3.800 dolara za celu nedelju.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...
Nina 04.06.2021.
Kako se prijaviti na koj br ili kako vec
Milan 01.06.2021.
Cena po m2 i cena lepka
Koliko otprili...