INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Francuska kancelarijska zgrada obložena perforiranom talasastom fasadom

16.05.2014. | Inhabitat

Francuski arhitektonski biro PAD je projektovao prelepu fasadu za međunarodnu jahting kompaniju Beneteau. Smeštena u gradu Givrand u Francuskoj, zgrada je prekrivena sa belim perforiranim omotačem koji štiti unutrašnjost od gubitka energije, a pruža prijatno radno okruženje.

Sofisticirani omotač je napravljen od toplotno-oblikovanog i ultra-otpornog materijala koji se zove HI-MACS. Arhitekte su iskoristile raznovrsna svojstva ovog materijala kako bi prilagodili fasadu sa velikim talasastim obrascem koji predstavlja logotip kompanije.

Glavna zgrada je u potpunosti umotana sa belom fasadom nalik mrežici, koja je odvojena od unutršanjosti koridorima i staklenom galerijom. Veliki fasadni paneli su prikačeni na metalnu konstrukciju koja okružuju strukturu, a rezultirajuća fasada pruža predivni prilagođeni omotač za kancelarijski prostor, filtrirajući svetlost dana i stvarajući prijatni radni prostor.

Odabirom tako fleksibilnog materijala za projekat, arhitekte su bile u stanju da prilagode dizajn za potrebe kompanije. Fasada ima tri funkcije: ona održava unutrašnjost objekta osenčenim i čuva je od visokih temperatura, ona smanjuje energetske gubitke usled zračenja, i ona propušta što je više moguće prirodne svetlosti u zgradu. Nepravilni perforirani otvori u talasastom dizajnu fasade takođe daju projektu jedinstveni osećaj pokreta i živosti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;