Nameštaj od recikliranih elektronskih komponenti

08.01.2014. | Gizmag

Bendžamin Rolins Kaldvel (Benjamin Rollins Caldwell) dizajnira kompletne linije nameštaja uz pomoć širokog spektra odbačenih materijala koji se mogu pronaći svugde. Njegova poslednja kreacija jeste Binarna (Binary) kolekcija nameštaja za dnevne sobe, gde su sve komponente napravljene od starih računara i nefunkcionalnih elektronskih komponenti.

Kaldvel je osnovao BRC Designs, sopstveni studio za dizajn nameštaja, 2010. godine i od tada zahvaljujući nizu inovativnih ideja i objavljenih radova BRC Designs postaje poznata dizajnerska kuća.

Dizajner Kaldvel opisuje sebe kao „ponovnog pronalazača“ koji pronalazi inspiraciju za svoje dizajne iz odbačenih materijala koji se nalaze u antikvarnicama, otpadima, prodavnicama sitnica, kao i u napuštenim skladištima. Rezultat je čitava linija nameštaja napravljena od karti za igranje, starih klavira, knjiga, bicikala, dečijih igračaka...

„Nekada objekti koje otkrijem jednostavno inspirišu celokupan dizajn, dok u drugim prilikama objekti postaju zapravo sirovina za komade nameštaja“, kaže Kaldvel. On kombinuje tradicionalne materijale kao što su drvo, metal, staklo, plastika i kamen i pretvara ih u nešto novo i inovativno.

Njegova nova Binarna linija nameštaja je potpuno napravljena od materijala koji su sakupljeni od odbačenih računara. On je preradio kućišta kako bi formirali konstruktivni ram nameštaja, zatim je prikačio računarske kartice, diskove, matične ploče i slične komponente kako bi dekorisao okvir. Presvlaka je napravljena od utkanih ATA kablova ili od drugih vrsta računarskih žičanih instalacija.

Nismo sasvim sigurni koliko bi praktičan ovaj nameštaj bio - samo čišćenje bi bilo preteško. Međutim, osnovni dizajn se pokazao dovoljno popularan, tako da su komadi nameštaja iz Binarne kolekcije dostupne samo u ograničenom broju.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...