INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Danijel Libeskind projektuje metalnu stambenu zgradu u Berlinu

09.12.2013. | Dezeen

Arhitekta Danijel Libeskind je predstavio planove za izgradnju ugaonog stambenog bloka u Berlinu koga će odlikovati svetlucava, metalik fasada. Danijel Libeskind je arhitekta koji je poznat domaćoj javnosti, a u Berlinu je već projektovao Jevrejski muzej i osmospratnu stambenu zgradu u okrugu Mite.

Stambeni objekat, čiji završetak se očekuje 2015. godine, smeštaće niz prodavnica u prizemlju i 73 stana na svim gornjim spratovima. Fasada će biti odevena korišćenjem specijalno razvijene opekarske pločice sa reflektujućim metalni slojem, za koga biro tvrdi da će biti samočisteći i da će pročišćavati vazduh.

Veliki asimetrični prozori će biti dodati kako bi se maksimizovao prodor prirodne svetlosti unutar zgrada, dok će parking biti smešten ispod zemlje. Penthaus apartman na vrhu zgrade će biti dominantna fasadna karakteristika koja će uključivati dnevnu sobu dvostruke visine plafona, kao i terasu koja će pružati poglede na ceo grad.

Opisujući samu zgradu, arhitekta Danijel Libeskind je prokomentarisao: „Iako se moj arhitektonski biro danas često angažuje da projektuje nebodere, ja i dalje volim da gradim kuće, koje su osnovne jedinice ljudskog života.“

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;