Lampa čiju boju svetlosti podešavate ubrizgavanjem željene boje

28.11.2013. | Dezeen

Boja svetlosti koju emituje ova lampa se može kontrolisati pomoću špriceva napunjenih sa crvenim, zelenim i plavim mastilom. Ruski dizajner Taras Sgibnev razvio je interaktivni proizvod kao fizički izraz načina na koji se crvena, zelena i plava svetlost koriste u digitalnim interfejsima kako bi stvorili pun spektar drugačijih nijansi.

„Projekat predstavlja proces konverzije boja iz analognih u digitalne“, rekao je Sgibnev. „Kao rezultat toga, bilo koja boja može biti stvorena korišćenjem sistema za mešanje boja zasnovan na RGB spektru.“

Špricevi obešeni ispod lampe su povezani na drugi skup unutar tela lampe korišćenjem čistih cevčica, kako bi se videlo kretanje mastila od špriceva ka lampi. Krajevi ovih špriceva unutar lampe su povezani sa kliznim prekidačima koji su povezani sa Arduino mikroprocesorom koji kontroliše izlaznu boju RGB LED prestenova lampe.

„Špricevi omogućavaju ljudima da postepeno menjaju boju svetlosti lampe na nekonvencijalni način pružajući jednostavan i intuitivan interfejs“, objašnjava dizajner Sgibnev.

LED diode su fiksirane da reflektivnom cilindru koji osigurava podjednaki prodor svetlosti kroz prozračni plastični poklopac, koji se nalazi između drvene baze i poklopca. Lampa može biti obešena sa špricevima koji vise sa dna, ili okrenuta naopako da stoji na podu ili stolu.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 11.03.2019.
Kada će biti izgrađen deo SMT kružnog puta ...
Voluja 09.03.2019.
Pruga je i dalje u losem stanju, nije sred...
Balkan 04.03.2019.
A kada ce to da bude sve zavrseno i da li c...
Iiinkh 18.02.2019.
Sta vam znaci to da mogu pristojno da zarad...
Biljana 17.02.2019.
Kako loktajt lepak namazati na celu povrsin...