IZOLACIJA-468X60-BANNER

Recordura elektronska brava stvara sopstvenu električnu energiju

08.07.2013. | Gizmag

Elektronske brave koje se otvaraju uz pomoć pametnih telefona imaju neke prednosti nad tradicionalnim bravama - digitalni „ključevi“ mogu biti poslati na telefone više korisnika, pristup zaključanim sobama može biti ograničen na određene datume i/ili vreme za određene korisnike, a ključevi sačuvani na izgubljenim telefonima se jednostavno mogu deaktivirati.

Međutim, kao i sa skoro svakom elektronskom verzijom čisto-mehaničkih uređaja, oni uvode jedan faktor koji komplikuje stvari: oni zahtevaju napajanje. Brava Recordura, međutim, stvara svoju sopstvenu električnu energiju kada korisnici guraju ručku vrata.

Svaki put kada se koristi ručka, mehanizam za sakupljanje energije unutar brave generiše dovoljno snage da pokrene ugrađene RFID i NFC čitače. Između sebe, oni su sposobni da čitaju ili fizičke kartice ključeve, ili signale emitovane od strane telefona opremljenog sa NFC čitačom i digitalnim ključem. Pod pretpostavkom da je kartica ili ključ ispravan, sistem zatim otključava vrata.

To znači da korisnicima nisu potrebne baterije ili električne instalacije, pošto svaka brava ostaje u potpunosti samodovoljna. Ukoliko administratori žele da promene pristupne privilegije određenim korisnicima, oni to čine tako što šalju dopunu za ključ na telefon tog korisnika. Kada se takav ključ koristi, zapis o vremenu i mesto upotrebe se može bežično poslati administratorima.

U hitnim slučajevima kada u sobu mora da se odmah pristupi, fizički ključ i dalje može da se koristi u predviđenoj bravi (pogledajte fotografiju). Recordura brava je rezultat saradnje između nemačke firme Horatio, španskog Tehnološkog instituta za metaloprerađivanje i švajcarske firme TUOMI, a sve pod pokroviteljstvom i finansiranjem Evropske unije. Poslovni partneri za proizvodnju elektronske brave se trenutno traže.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;