INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kangneung arena za klizanje i sportski kompleks

30.04.2013. | WAN

Projektovana sa konceptom „ledenog krajolika“, arena za klizanje u Južnoj Koreji ima za cilj da prikaže prirodnu lepotu Kangneunga kroz staklenu zid-zavesu objekta. Ona takođe predstavlja projekciju entuzijazma tokom sportkih događaja koji se, kako objašnjavaju projektanti iz biroa SAMOO, usaglašavaju sa prirodom kako bi simbolizovali duh zimske Olimpijade.

Lokacija koja se nalazi na 440.000 metara kvadratnih prostranstva koja je nekada korišćeno kao deponija je sada prekrivena sa obiljem borova. Osnovni koncept projekta jeste da iskoristi prirodu, arenu i lokaciju kao tri sloja kako bi proizveli projekat koji bi komunicirao i bio usklađen sa okruženjem. Projekat povezuje arenu sa različitim sportskim objektima, kao što su arena za klizanje kratke staze, arena za hokej na ledu, kao i park koji će biti smešten severno od lokacije.

Arena je takođe projektovana za funkcionalnu efikasnost i praktičnost. Projekat je usredsređen na ispunjavanje uslova iz specifikacije međunarodnog udruženja za brzo klizanje i opremljen je najsavremenijom digitalnom opremom za merenje.

Projekat takođe garantuje optimizovane uglove vidljivosti za sve posetioce, i pruža praktične pristupne saobraćajnice i objekte za VIP posetioce i hendikepirane osobe. Posebna pažnja je posvećena kompakt zonama i efikasnim cirkulacionim putevima za medije, sportiste i timove kako bi se minimiziralo ukrštanje puteva bilo kojih od ovih aktera.

Fasada arene koristi ritmički segmentirane vertikalne elemente koji izražavaju osećaj brzine u brzom klizanju. Vertikalni deo fasade neprestano teče u krovnu konstruckiju kako bi se formirao novi gradski reper u okviru lokacije.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;