INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Konvertabilna sofa pretvara se u trpezarijski sto i stolice

28.02.2013. | Gizmag

U gradovima gde stalno rastuća populacija treba da se stisne u postojećoj urbanoj matrici, životni prostor je luksuz. To znači da sve više i više ljudi traže (uglavnom iz nužde) nameštaj sa dvostrukom namenom koji štedi prostor transformišući se i ispunjavajući različite potrebe u različito vreme. Prigodno nazvana Konvertabilna sofa (Convertible Sofa), dizajnerke Julije Kononenko, jeste najnoviji pokušaj da se ispuni ova rastuća potreba.

Konvertabilna sofa je nameštaj koji se transformiše iz sofe u trpezarijski sto i šest stolica. U svom obliku sofe, on ima drveno kućište sa višebojnim jastucima koje čine leđa i sedalo. U obliku stola i stolice, jastuci postaju stolice, dok se drvena baza otvara tako da se formira sto.

Kononenko je rekla da se „prototip testira u fabrici“, i da postoje planovi da on bude komercijalno dostupan u budućnosti. Sva pitanja koja se odnose na dizajn - konkretno, koliko su stabilna leđa sofe i kako su donji delovi stolica uskladišetni u sofi - biće odgovoreni putem „fotografija prvog serijskog uzorka“. Do tada ćemo morati da se koristimo maštom.

Konvertabilna sofa je najnoviji u nizu transformabilnih nameštaja dizajniranih da služe više funkcija o kojima smo pisali u poslednjih nekoliko meseci.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;