INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Google“ predstavio idejno rešenje novog kompleksa

27.02.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Kancelarije kompanije „Google“ su poznate po tome što su maštovite i nekonvencijalne, a sada je kompanije predstavila planove za proširenje njenog trenutnog kompleksa u Silikonskoj dolini. Oni započinju gradnju novog kampusa, koji se zove „Bayview“, projekat globalne arhitektonske firme NBBJ, i koji će se sastojati od devet različitih objekata povezanih mostovima.

Većina zgrada će biti visoka četiri sprata i biće u obliku savijenih pravouganika kako bi stvorili otvorene prostore između njih. Takođe će postojati pristupi zelenim krovovima koji će imati otvoreni kafić.

Los Anđeles Tajms (LA Times) izveštava da je kampus od 100.000 metara kvadratnih projektovan korišćenjem obilja podataka: projektantski tim je posmatrao gde sunce izlazi i zalazi, koji su obrasci vetra, kao i dnevne navike hiljada zaposlenih u kompaniji „Google“.

Kao rezultat toga, kampus će omogućiti da većina zaposlenih radi na prirodnom svetlu, bez da imaju ikakav odsjaj od sunca. On će takođe biti najveći poslovni kompleks u Sjedinjenim Američkim Državama sa podnim grejanjem u celom prostoru. Zavšetak ekspanzije kampusa se očekuje 2015. godine.

Podsetimo samo da socijalni medijski gigant „Facebook“ takođe planira novi kampus u Silikionskoj dolini, koji je projektovan od strane arhitekte Frenka Gerija i koji će biti najveći kancelarijski otvoreni prostor na svetu, dok kompanija „Apple“ trenutno gradi njeno novo kružno sedište u Kupertinu u Kaliforniji, projekat britanskog arhitekte Normana Fostera.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;