INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Foster projektuje novi neboder u Njujorku

26.10.2012. | WAN

Arhitektonski biro Foster + Partners je oduševljen što je izabran od strane partnerskih kompanija L&L Holding Company and Lehman Brothers Holdings Inc. (LBHI) da projektuje njihov poslovni neboder u Njujorku na Park aveniji 425. Nova zgrada će biti prikladni orijentir koji priliči njenoj ekskluzivnoj lokaciji, i ona je jedinstvena za svoje vreme i mesto.

Projekat predstavlja izuzetnu priliku davanja doprinosa postojećem karakteru Park avenije i reaguje u veličini i obliku na karakter avenije i susedne objekte. Jasno izražavajući geometriju svoje strukture, neboder od sužavajućeg čeličnog rama raste i smiče se sa tri nivoa koja će biti osvetljena, dodajući novu vibrirajuću siluetnu živahnom njujorškom nebu. Njegova elegantna fasada sa inovativnim unutrašnjim uređenjem omogućava trostruko profilisane spratove bez stubova.

Nudeći održivi kancelarijski prostor svetske klase, nova zgrada predviđa promene potreba na radnom mestu sa velikim, otvorenim prostorima koji obuhvataju fleksibilnu upotrebu. Svaki od tri nivoa - niski, srednji i visoki - je definisan uređenom terasom koja pruža odličan prostor za stanare i nudi panoramske poglede na Menhetn i Central park. Na uličnom nivou, konceptualni dizajn za neboder pruža dovoljan doživljaj gradu kao i ljudima koji će u njemu raditi sa potencijalom za veliki javni trg obeležen značajnim umetničkim delima.

Lord Foster je rekao: "Imam ličnu vezu sa Njujorkom, koji je bio izvor moje inspiracije još od kada sam studirao na Jejlu, kada su novi neboderi na Park aveniji i njegovih blokova bili magnet za svakog mladog arhitektu. Videvći iz prve ruke dela Mies van der Roea, Gordona Bunšafta, Eroa Sarinena i Filipa Džonsona je bilo strahovito uzbudljivo tada. Ja sam oduševljen što imam ovu posebnu priliku da projektujem savremen neboder koji će stajati rame uz rame sa njima."

"Naš cilj je da stvorimo izuzetnu zgradu, kako svog vremena i vanvremenosti, kao i jednu koja poštuje ovaj kontekst - kulu koja je za grad i za ljude koje će u njoj raditi, postavljajući novi standard za kancelarijski dizajn i pružajući trajni orijentir koji priliči ovoj svetsko poznatoj lokaciji."

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


EURO TERMIK
EURO TERMIK
KRALJEVO-VRDILA
www.eurotermik.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;