Budući izgled plutajućeg londonskog aerodroma

06.09.2012. | dezeen

Arhitektonska firma Gensler je pokazala konceptualni predlog za novi plutajući aerodrom u Londonu, lokalizovan na ušću Temze sa terminalima koji su povezani podvodnim tunelima. Za razliku od prethodnih ideja za novi londonski aerodrom, uključujući i prošlogodišnji predlog kompanije Foster + Partners, planovi firme Gensler ne uključuju ulivanje reke u zemlju radi melioracije. Umesto toga, mi ćemo pokrenuti ideju džinovske platforme - objašnjava Ian Mulkahej (Ian Mulcahey), šef globalne proizvodnje planiranja.

Predlog dolazi do britanske Vlade koja već gleda na koji bi način povećala kapacitet aerodroma u jugoistočnoj Engleskoj. Plutajući aerodrom nazvan London Britanija (London Britannia Airport), sastavljen je od četiri plutajuće piste privezane na morsko dno i dovodi ga do podvodnih železničkih tunela koji bi povezivao putnike do centralnog Londona i do nekih delova Evrope, putem železničke mreže.

Putnici koji dolaze automobilom, putovaće preko  tri kopnena terminala, dva se nalaze na lokaciji severno i južno od ušća a predlog za treći bi bio između Kanari Varfa, poslovnog naselja u istočnom delu Londona i Olimpijskog parka. Predlog uključuje planove za transformaciju Hitrou aerodroma (Heathrow) u jedan eko grad obezbeđujući domove za 300.000 ljudi.

U razgovoru o mogućnosti treće piste na aerodromu Hitrou, Mulkahej je izjavio da će naredna pista izgledati kao "flaster", pripojena već postojećima. Umesto da se vreme troši na kratkotrajno rešenje, Mulkahej misli da bi bilo bolje da se počne iznova ali pravilno.


Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...