SFSOPLATE-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Osvetljeni poslovni objekat Ričarda Mejera

05.09.2012. | Inhabitat

Predivna zgrada arhitekte Ričarda Mejera (Richard Meier & Partners), Šenžen Klub (OCT Shenzhen Clubhouse) u Kini je sada otvoren. Klub, koji možete da posetite ukoliko ste privatni član, leži na bujnom ostrvu, u kineskoj lučnoj četvrti veličine 125 ha. Perforirana fasada je napravljena od belih metalnih panela koji propuštaju sunčevu svetlost i nude privatnost svima koji žele da pobegnu od gradske vreve.     

Predivni kompleks nudi članovima spokojan predah od susedne metropole. Formiranjem prirodnog dvorišta, oko kluba se nalaze bašte, obilna drveća i dok šetate privatnim vrtom okruženi ste zelenilom koji takođe pruža olakšanje od velikih vrućina i visokih temperatura. Bašte su vidljive i kada se nalazite u prostoriji zatvorenog bazena ograđenog staklom koji povezuje unutrašnjost sa eksterijerom.  

Unutra, svaka osvetljena soba je u dodiru sa svetlosnim kupolama i povezana je staklenim zidovima. Ovi zidovi blokiraju solarnu svetlost, kao nežno filter svetlo kroz komade perforiranih aluminijuma. Forme trapezoidnih oblika propuštaju dnevno svetlo pod optimalnim uglovima. Osećaj prostorne lakoće je dosta prisutan širom kompleksa. Trapezoidne forme su u dodiru sa polukružnim oblicima objekta koji su okrenuti ka vodi i stvaraju prirodni trg za članove kako bi se opustili i uživali u pogledu. U centru objekta se nalaze restoran i galerija, dok se u fitnes centru nalazi zatvoreni bazen, koji članovi koriste za zabavu i relaksaciju.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;