INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zgrada Ministarstva odbrane u Francuskoj

16.08.2012. | Arch Daily

Projektovan od strane ANMA arhitektonskog biroa, novo sedište Ministarstva odbrane nalazi se u jugozapadnom delu Pariza, i sadrži zdravstveni centar, restorane, kancelarije za medije, sportski centar kao i obdanište. Ova kompleksna struktura, projektovana po najstrožim zahtevima, biće najveća javna zgrada izgrađena u Francuskoj u poslednjih 20 godina. Struktura će predstavljati naoružanu, jaku i silnu snagu Francuske.

U objektu će se nalaziti svi glavni organi francuske vojske (vojska, mornarica, ratno vazduhoplovstvo). Fasada zgrade je transparentna i neprovidna i omogućava intimnost. Krila zgrade biće izgrađena ispod ogromnog krova koji liči na origami, napravljen od višestrukih uglova.

Zgrada poseduje napredni sistem upravljanja energijom koja prevazilazi zahteve standarda zelene zgrade. Ovim zahtevima će biti pokriveno 80% potreba za grejanjem, hlađenjem i toplom vodom od strane obnovljivih izvora energije proizvedenih na licu mesta. Ugaoni krov će se izdići iznad tri glavna dimnjaka koji će biti upotpunjeni još jednim, srednjim, i omogućiće da sve kancelarije imaju prirodno hlađenje. Centralni krov veličine 7000m2 obezbediće proticanje solarne energije. Ovaj sistem će omogućavati 10 kWhep/m²/godišnje i biće najveći solarni krov u Parizu. Zgrada će biti HQE® (ekvivalentna LEED-u) sertifikovana.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;