SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Moderna veranda u istorijskom okruženju

15.08.2012. | Batiactu

Kako bi njihova renovirana kuća imala lepši izgled i bolji pogled iz svoje bašte, penzionisani par iz  francuske pokrajine Sart je poželeo da  u dvorištu svoje kuće ima verandu. Za ovaj projekat je unajmljen Erik Rivoal, jedan od poznatijih projektanata verandi u ovoj oblasti.

Sa crkvom i kapelom smeštenim u centru, grad Solesmes u pokrajini Sart, u kome pomenuti par stanuje, nudi bogato istorijsko okruženje. Centar grada je popularan zbog lepih kamenih kuća izgrađenih u prošlosti. Ideja projekta je bila da se jedna od ovih istorijskih kuća ukrasi aluminijumskom verandom veličine 30 kvadratnih metara.

Smeštena na zadnjem delu kuće, veranda omogućava vlasnicima predivan pogled ka okolnoj prirodi i reci Sart, koja protiče blizu njihove imovine. "Vlasnici su imali jasnu ideju o tome šta žele da dobiju" - izjavio je Rivoal. "Jedini uslov je bio da veranda ne dodiruje ivice kuće, tako da neće biti nikakvog uobličavanja."

Vlasnici su za izgled verande izabrali dve boje: zelenu spolja, kako bi izdaleka ličila na zelenu baštu i belu unutra, da bi se slagala sa sveže malterisanom fasadom.

"Estetika igra značajnu ulogu u takvim projektima - rekao je Rivoal. Iako moderna, struktura verande mora da se potpuno uklopi u dvorište i istorijski izgled kuće. Iako smo postigli rezultat kakav smo želeli, zadatak nije bio nimalo lak."

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;