INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Muzički teatar MUMUTH

09.08.2012. | Architecture News Plus

Odnos između muzike i arhitekture je klasičan. A pošto MUMUTH pozorište pripada Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu, Austrija, to je mesto gde mladi i talentovani muzičari pohađaju nastavu. Izgleda prikladno da arhitektura "komunicira" u zgradi u kojoj živi muzika.

Objekat je koncipiran tako da se kombinuju jedinice zasnovane na zapremini (crna zgrada teatra) i niz prostora zasnovanih na tomovima (foaje i javni promet). Pošto je ovaj organizacioni princip napravljen konstruktivno, tečno unutrašnje prostorno uređenje je aktuelizovano, efikasno povezujući prostor i usmeravajući ga jedan na drugi.

Višenamenska sala može da primi do 450 osoba, i prilagodljiva je za veliki izbor predstava. Slobodno proticanje ljudi kroz prostor foajea je omogućeno spiralno konstruktivnim elementima koji povezuju ulaz sa gledalištem i muzičkom sobom koja se nalazi na gornjoj strani i samim tim spaja "sa okretom" tri nivoa zgrade sa te strane. Ovaj zaokret formira ponavljane šablone, koja se izvode u prigušenim tonovima faze i primenjuju se na fasadama. Te fasade su zatim obmotane od strane sjajne mreže.

Linkovi:

  • UN Studio

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;