INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Architizer - sajt posvećen arhitektama: projekti i arhitektonski biroi na jednom mestu

26.11.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Architizer je sajt posvećen arhitekatima i arhitektonskim biroima. On im pruža mogućnost da predstave svoje projekte, da komuniciraju međusobno, ali i da pronađu klijente. Ono što se ističe na sajtu jeste da jedan projekat podrazumeva desetinu projektanata koji se nigde ne pominju a uradili su značajan deo posla.

Na sajtu Architizer možete saznati koji je arhitekta bio zadužen za koji deo projekta - od razrade koncepta, preko 3D modeliranja, pa sve do izrade dokumentacije i palirskog plana. Na Arhitizeru svi oni više nisu anonimni službenici u procesu projektovanja.

Iza sajta stoje mladi arhitekti, web dizajneri i drugi vezani za arhitekturu. Sam sajt izdvaja dve firme i jednog pojedinca:

  • KKLD je berlinska agencija osnovana 2003. godine specijalizovana za marketing i komunikaciju između različitih sektora privrede i društva, uglavnom usmerena na društveni marketing i digitalne medije. Među njene klijente spadaju i firme MINI Cooper, BMW, Bayer and T-Mobile.
  • Hollwich Kushner (HWKN) njujorški arhitektonski biro koji su osnovali Matthias Hollwich i Marc Kushner.
  • Benjamin Prosky je bio angažovan kao menadžer za organizaciju specijalnih događaja u mnogim ustanovama vezanim za arhitekturu: Institut Francais d’Architecture, Canadian Center for Architecture, Columbia University Graduate School of Architecture, Planning, and Preservation...

Sajt navodi da trenutno u njegovoj bazi ima 15.240 projekata i 3.814 arhitektonskih biroa (26. novembar 2010. godine).

Na početnoj strani, pored standardne pretrage upisivanjem željenog pojma u polje za pretragu, sajt nudi i pretragu po tagovima: materijale, tipove objekata (škole, bolnice, zgrade, itd), kao i pretragu po karakterističnim proizvodima i aplikacijama odgovornim za uspešan projekat.

Za svaki projekat dati su osnovni podaci ali i detalji konstrukcije, primenjenih materijala i rešenja sistema konstrukcije, oblaganja, itd. Naravno, sajt možete pratiti i preko društvenih mreža na Internetu (samo na Facebook-u sajt već ima preko 100.000 fanova).

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;