INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mercedes-Benz u arhitektonskoj avanturi: Predstavljen luksuzni neboder u Majamiju

06.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Mercedes-Benz, renomirani proizvođač luksuznih automobila, nedavno je proširio svoje interesovanje na polje arhitekture, predstavljajući svoj prvi projekat na tlu Sjedinjenih Država.

Foto: Mercedes-Benz/The Boundary

Nakon što je pre nekoliko meseci objavljeno da će izgraditi izuzetno visoku zgradu u Dubaiju, kompanija je objavljeni su naredni planovi. U pitanju je luksuzna stambena kula u čuvenom kvartu Brickell u Majamiju, nazvana Mercedes-Benz Places in Miami.

Foto: Mercedes-Benz/The Boundary

Dizajn potpisuje SHoP Architects, arhitektonski studio poznat po kreacijama poput American Copper Buildings i Brooklyn Tower, dok je za razvoj projekta zadužena kompanija JDS. Zgrada će imati 67 spratova, što ukazuje na to da će biti jedan od dominantnih objekata u panorami grada.

Foto: Mercedes-Benz/The Boundary

Izgled ove kule odlikuje se složenom strukturom nalik na više kutija koje su međusobno povezane, čime se stvara izuzetan vizuelni identitet, objašnjava Mercedes-Benz. Ovaj dizajn je plod filozofije "Sensual Purity" koju zastupa Mercedes-Benz i teži ka spajanju inteligencije i emocija kroz jasne forme i privlačne površine. Emotivni aspekt ove filozofije manifestuje se kroz fluidne, prirodom inspirisane linije i oblike, dok tehnička preciznost dolazi do izražaja kroz karakterističan dizajn složenih kutija.

Foto: Mercedes-Benz/The Boundary

Neboder će imati 791 stambenu jedinicu, varirajući od garsonjera do prostranih stanova sa tri spavaće sobe. Osim stambenog prostora, u planu su i poslovni prostori na donjim spratovima, hotel, prodajni prostori i razne pogodnosti čiji detalji još uvek nisu objavljeni. Iako specifičnosti unutrašnjeg dekora ostaju nepoznate, očekuje se da će elementi dizajna odražavati estetiku Mercedes-Benza.

Foto: Mercedes-Benz/The Boundary

Projektom je predviđena i revitalizacija okoline, uključujući preuređenje obližnjeg parka pod rukovodstvom Field Operations, kompanije zaslužne za High Line park u New Yorku. Radovi na Mercedes-Benz Places već su u toku, a završetak je planiran za 2027. godinu, čime Mercedes-Benz nastavlja saradnju arhitektonske i automobilske industrije, kao što to već čine Aston Martin, Bugatti i Bentley.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;