BEKAMENT
BEKAMENT
34304 ARANĐELOVAC-BANJA, SRB
BANJA B.B.

034 6777 500
034 6777 505

BEKAMENT

Kompanija Bekament jedna je od tehnološki najnaprednijih kompanija za proizvodnju materijala za završne radove u građevinarstvu koja uspešno posluje na tržistima Srbije i regiona više od 27 godina.

Temelji poslovanja postaviljeni su 1992. godine osnivanjem porodične firme „Banja Komerc“ koja se bavila preradom mlevenih materijala. Samo tri godine kasnije, 1995. godine otvoren je prvi kamenolom koji postaje izvor sirovine za proizvodnju gotovih proizvoda koja je pokrenuta 1999. godine. Otvaranje kamenoloma bio je prvi veliki uspeh kompanije od kog je sve počelo. Nakon toga su usledile godine kontinuiranog ulaganja i rada, proširenja proizvodnje i asortimana, investiranja u inovacije, a samim tim i osvajanja novih tržišta.

Od 2002. godine kompanija posluje pod nazivom Banja Komerc BEKAMENT. Danas, kompanija poseduje potpuno zaokružen proces proizvodnje – od vađenja čuvenog kamena iz sopstvenog rudnika na Venčacu, preko prerade istog mlevenjem u granulate i mikronizirana punila, do proizvodnje tečnih i praškastih materijala za završne radove u građevinarstvu.

U sklopu kompanije posluje 5 kamenoloma i 7 pogona koji se prostiru na 25 hektara, a može se pohvaliti i širokim asortimanom od preko 250 artikala.

Bekament porodicu čini više od 430 zaposlenih koji svojim posvećenim radom godinama unapređuju standarde struke i omogućavaju kompaniji da plasira proizvode najvišeg kvaliteta.

Ceo proizvodni portfolio plasira se na tržišta pod robnom markom BEKAMENT i čine ga materijali za završne radove u građevinarstvu među kojima su proizvodi za spoljašnje i unutrašnje zidove, izolaciju, hidroizolaciju i keramiku, dekorativni materijali, proizvodi za drvo i metal, zatim proizvodi za zaptivanje i lepljenje, ručno i mašinsko malterisanje, kao i proizvodi za specijalne namene.

Zahvaljujući dobro organizovanoj mreži od više od 1200 partnera i distributera, široki asortiman proizvoda dostupan je krajnjim korisnicima na više od 10 tržišta Evropske unije i regiona.

Konstantne obuke i treninzi deo su vizije kompanije Bekament koja ističe edukaciju kao temelj budućih uspeha. Vodeći se navedenim, kompanija je otvorila Bekament Trening centar 2014. godine.

Bekament Trening centar obezbeđuje stručno usavršavanje izvođača radova (fasadera, molera, keramičara i parketara), pružajući im profesionalnu teoretsku i praktičnu edukaciju o Bekament proizvodima i sistemskim rešenjima, čime mogu unaprediti svoje znanje u oblasti završnih radova u građevinarstvu.

Zahvaljujući višedecenijskom iskustvu u građevinskoj industriji, kompanija Bekament je prepoznala potrebe tržišta i unapređenjem dosadašnjeg poslovanja koristeći sopstvene resurse i materijale, započela je i sa izgradnjom poslovnih i stambenih objekata po najvišim svetskim standardima.

Godine 2017. osnovana je Bekament Fondacija čije je poslovanje usmereno na humane i etičke dimenzije društvene odgovornosti. Sa vizijom GRADIMO SRCEM, Bekament Fondacija kao primarnu delatnost ima sanaciju kuća i objekata od značaja za lokalnu zajednicu, ali je uključena i u ostale humanitarne aktivnosti svesrdno podržavajući donatorstva i dobročiniteljstva.