IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd: Sređuju Stepu, a tender nije gotov

18.02.2014. | Novosti

U Gradu najavljuju da će rekonstrukcija Ulice vojvode Stepe na Voždovcu početi u martu, iako još nije izabran ni izvođač radova za projekat čija je vrednost 22 miliona evra i koji predstavlja nastavak rekonstrukcije ulica sa tramvajskom mrežom.

Na tender se javilo osam firmi i konzorcijuma: "OHL ŽS" (Češka), "Konstrakšn rubau" (Španija), "Metrostav" (Češka), konzorcijum "Štrabag" (Austrija), "Vojvodina put" i "Helit i Vorner" (Poljska), konzorcijum "Euro-asfalt" (BiH), "Balkan gradnja" i "Ingrap", konzorcijum "Ratko Mitrović-Niskogradnja" i SŽ ŽGP (Slovenija), "Por" (Austrija) i konzorcijum "Italijana konstrucioni" (Italija) i "Deneza M inžinjering". Kako je ranije najavljeno, konačnu reč prilikom odabira imaće EIB i EBRD iz čijih će se kredita i finansirati radovi.

Posle obnove ova ulica dobiće sasvim drugačiji izgled. Tramvajske šine i javna rasveta biće postavljeni na sredini, obnoviće se i trotoar za peške. Rekonstrukcija pruge će obuhvatiti ceo potez od Autokomande do okretnice tramvaja na Banjici, dok će saobraćajnica biti obnovljena do Trošarine.

Dok bude trajala rekonstrukcija ulica neće biti potpuno zatvorena za saobraćaj. Radovi će biti podeljeni na osam deonica i tokom rada na svakoj funkcionisaće bočni pravci. Tramvajske linije biće privremeno ukinute, a putnike će od Autokomande do Banjice Bulevarom oslobođenja prevoziti autobusi. Rekonstrukcija bi trebalo da bude završena za godinu dana.

Na jesen rekonstrukcija Slavije?

Direktor "Agencije za investicije" Luka Petrović najavio je da će na jesen početi i rekonstrukcija Trga Slavije i Bulevara oslobođenja do Veterinarskog fakulteta. Slavija će za vozila imati tri saobraćajne trake, dok će tramvaji, trolejbusi i autobusi imati posebnu deonicu. Za pešake će se izgraditi podzemni prolazi, dok će se na sredini skvera, gde je sada brdašce, izgraditi fontana.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;