INFONET-468X60-BANNER

Savet zelene gradnje dobio nove članove

10.11.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Savet zelene gradnje Srbije je pred svoju prvu godišnjicu, koju će obeležiti krajem meseca, dobio nove članove različitih profila.  Najnoviji članovi Saveta su preduzeća Colliers International, Simprolit, Lindner, Prestige, zatim advokatska kancelarija Božović, Đelić i Ivković, kao i Nikola Grujičić iz Instituta Kirilo Savić. Prošlog meseca član Saveta zelene gradnje Srbije postala je i kompanija Lafarge.

"Prvu godišnjicu proslavljamo u društvu kompanija i profesionalaca koji su prvi u Srbiji prepoznali značaj istinski održive gradnje. Istovremeno, nekoliko projekata u procesu je dobijanja sertifikata za zelenu zgradu i već sledeće godine očekujemo i prve zvanično potvrđene zelene zgrade u Srbiji - kaže Marija Golubović, predsednik Saveta zelene gradnje Srbije.
 
Savet zelene gradnje Srbije je organizator Sajma i konferencije zelene gradnje koji će se od 23. do 25. februara 2012. godine održati u BelExpo centru na Novom Beogradu.

"Sajam je odlična prilika da srpsko tržište upozna kompanije i profesionalce koji se na inženjerskom, naučnom, pravnom ili izvođačkom nivou bave održivom gradnjom, jer prazna priča o zelenom i ekološkom nije dovoljna da unapredimo način građenja i životnu sredinu. Zadatak Saveta jeste da ponudi znanje iz oblasti zelene gradnje kako bismo zaista mogli da uradimo ono o čemu se za sada u Srbiji uglavnom samo govori", zaključuje Golubović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;