INFONET-468X60-BANNER

Nema osnova za poništavanje privatizacije fabrike Gradac

20.08.2010. | Blic

Pomoćnik valjevskog gradonačelnika Radivoje Milutinović rekao je juče (19.8.2010) radnicima Fabrike vijaka Gradac da nema osnova za poništavanje privatizacije te firme, koju je 2006. kupio Dušan Sekulić. Kako je Milutinović precizirao, to je stav Agencije za privatizaciju posle svih provera stanja u FV Gradac.

Stotinu od 265 zaposlenih radnika Gradca štrajkuje od 12. aprila tražeći isplatu višemesečnih zarada, povezivanje radnog staža i uplatu doprinosa za zdravstveno osiguranje. 

Milutinović kaže da je za septembar zakazano prvo ročište po krivičnim prijavama zaposlenih protiv rukovodstva fabrike, što, kako je ocenio, možda može kasnije biti osnov za poništavanje privatizacije. On podseća da je Privrednom sudu u Zrenjaninu, gde je odlukom Skupštine malih akcionara sada sedište firme, podnet zahtev za pokretanje stečaja u Gradcu, a najveći poverilac je druga firma Dušana Sekulića. 

Prema lokalnim elektronskim medijima, sudija je zakazao novo ročište i zatražio dodatne informacije, pa bi u septembru trebalo da bude doneta odluka o eventualnom pokretanju stečaja u Gradcu.

Prema Milutinovićevim rečima, taj zahtev (za stečajem) je i najveća nepoznanica da li će većinski vlasnik isplatiti zaostale zarade jer je svojevremeno štrajkačima ponudio plan reorganizacije kao način izlaska iz krize. Program reorganizacije podrazumevao je i otpuštanje viška od 150 zaposlenih, što su štrajkači odbili i tražili socijalni program sa otpremninama od 180 do 300 evra po godini staža, koji Sekulić nije prihvatio. 

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić obećao je valjevskim čelnicima da će ponovo pozvati na razgovor Dušana Sekulića kako bi pokušali da dođu do rešenja nagomilanih problema. 

Većinski vlasnik Gradca je zbog toga što se "lokalna vlast stavila na stranu štrajkača" i inicirao odluku o preseljenju sedišta firme u Zrenjanin.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

LORENCIC
LORENCIC
BEOGRAD-ZEMUN
www.lorencic.rs

OBO BETTERMANN
OBO BETTERMANN
STARA PAZOVA
www.obo.rs

TIS
TIS
IVANJICA
www.tis.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;