INFONET-468X60-BANNER

Savršen balans između poezije oblika i funkcionalnosti

10.11.2022. | Gradjevinarstvo.rs

LUA je rezultat saradnje između kompanije LAUFEN i Toana Nguyena, odnosno potrebe švajcarske kompanije specijalizovane za proizvodnju celokupnih premium kupatilskih rešenja za pristupačnom kolekcijom, savremenog dizajna, sa materijalima najvišeg kvaliteta.

Kolekcija LUA savršeno kombinuje čiste forme i visok nivo izrade

Kolekcija LUA savršeno kombinuje čiste forme i visok nivo izrade (Foto: Laufen)

Inspirisan holističkim pristupom koji je LAUFEN oduvek primenjivao u svojoj koncepciji kupatila, Toan Nguyen stvorio je sveobuhvatnu kolekciju u kojoj su svi elementi savršeno usklađeni, sa idealnom ravnotežom oblika, funkcije i čulnog užitka.

Snaga LUA kolekcije leži u mogućnosti slaganja sa drugim kolekcijama iz širokog asortimana LAUFEN kataloga, nudeći tako visok nivo personalizacije kupatila.

"Više nego ikada kvalitet individualnog prostora je apsolutni prioritet, a kupatilo je verovatno njegov najintimniji deo. Želeo sam da stvorim formu koja je kao deo našeg kolektivnog sećanja. Kad dizajnirate, ponekad postoji tendencija preterivanja, generisanja vlastitog dizajnerskog obeležja, da se proizvod učini drugačijim. Tada "dizajnerski izraz" postaje važniji od samog proizvoda, što nije dobro" - istakao je dizajner.

Svi komadi u kolekciji temelje se na obliku ovala, sa blago povijenim krajevima: novi geometrijski oblik koji je zahtevao opsežan niz crteža i studija kako bi se dobio linearni rezultat koji je izuzetno logičan i funkcionalan u isto vreme.

Savremeni dizajn i materijali najvišeg kvaliteta

Savremeni dizajn i materijali najvišeg kvaliteta (Foto: Laufen)

Za Toana Nguyena dizajn je iznad svega pristup, velika pažnja prema predmetu primenjena na izvrsnost izrade kao i serijsku proizvodnju kao što je LUA, gde nijedan komad nije važniji od ostalih. Svaki od njih ima svoju specifičnu ulogu unutar kolekcije: kao u orkestru, gde svi instrumenti moraju biti savršeno usklađeni da bi se stvorila savršena simfonija. Svaka stavka LUA kolekcije izbrušena je do najsitnijih detalja kako bi ponudila savršenu ravnotežu oblika i maksimalnu fleksibilnost korišćenja.

Ljudska bića i njihovi odnosi s predmetima središnji su fokus rada Toana Nguyena, a LUA je kolekcija koja savršeno kombinuje čiste forme i visok nivo izrade.

Tokom više od decenije saradnje sa kompanijom LAUFEN, Toan se neprestano suočavao s novim izazovima, eksperimentišući u područjima proizvodnje koja ponekad tek treba istražiti. LUA je rezultat dugog procesa istraživanja koje su sproveli dizajner i kompanija, kako bi se stvorila sveobuhvatna kolekcija koja se sastoji od umivaonika, sanitarnih elemenata i kada, kao i linije slavina, ormarića i elemenata za odlaganje u neutralnim bojama.

LUA polazi od holističkog koncepta kupatila, sveobuhvatnog u svim svojim delovima, ali i izuzetno fleksibilnog, a time i prilagodljivog svakoj životnoj potrebi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;