INFONET-468X60-BANNER

NU kolekcija slavina osvaja sedmu međunarodnu nagradu za dizajn za manje od godinu dana

06.03.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Nu osvaja iF DESIGN AWARD 2024, svetski priznatu nagradu za dizajn koju dodeljuje iF International Forum Design GmbH, najstarija nezavisna dizajnerska organizacija sa sedištem u Hanoveru, u Nemačkoj.

Slavine živopisnih boja

Slavine živopisnih boja (Foto: Klunderbie/Roca)

Originalna i živopisna kolekcija slavina sa više opcija ručica i završnih obrada impresionirala je žiri od 132 člana nezavisnih stručnjaka iz celog sveta. Konkurencija je bila oštra, sa skoro 11.000 radova, iz 72 zemlje, koji su se takmičili za priznanje.

Nu je postao najnagrađivaniji proizvod u istoriji brenda Roca, osvajajući ljubitelje dizajna širom sveta. Od prvog prikazivanja u Frankfurtu prošle godine, dizajn je osvojio nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada, učvrstivši svoju poziciju vrhunskog proizvoda.

Sa hrabrim pristupom bojama i jakim aspektom održivosti, ova živopisna kolekcija inspirisana mediteranskom paletom prikazuje nasleđe i vrednosti brenda Roca.

Marc Viardot, globalni direktor dizajna i marketinga kompanije Roca, zadovoljan je priznanjem koje je Nu dizajn dobio: "Iako osvajanje nagrada nije naš primarni cilj, snažno priznanje ovog hrabrog, ali veselog dizajna iz Španije zaista je motivišuće."

Boja doziva

Vizionarski pristup dizajnerke Inme Bermúdez očit je u pažnji posvećenoj ručkama koje prepoznatljivim oblicima kombinuju inovaciju sa održivošću. Od zaobljene konture Dome do gracioznog oblika Pin, do teksturirane površine Stripes, svaka ručka odiše svojim jedinstvenim šarmom.

Nu efikasno smanjuje potrošnju vode pri svakoj upotrebi

Nu efikasno smanjuje potrošnju vode pri svakoj upotrebi (Foto: Klunderbie/Roca)

Inma Bermúdez naglašava vitalnost kolekcije, čiji je cilj uneti radost u svakodnevna iskustva, sa suptilnim elementima dizajna, kao što su indikatori tople i hladne vode koji izazivaju osmeh.

Inovacija kolekcije Nu proteže se i na prakse održivosti. Sa perlatorom diskretno integrisanim u slavinu i Cold Start sistemom pokretanja, Nu efikasno smanjuje potrošnju vode pri svakoj upotrebi, smanjujući nepotrebne emisije CO2. Osim toga, eliminacija jednokratne plastike u ambalaži i evropska proizvodnja kolekcije doprinose nižem ukupnom ugljeničnom otisku.

Odvažne, a da nisu upadljive, elegantne boje kolekcije dodaju nešto zaista jedinstveno katalogu slavina brenda Roca. Takođe, Nu je svestrana kolekcija, koja arhitektama i dizajnerima enterijera pruža izbor za dopunu njihovog ličnog stila.

Studio Inma Bermúdez

Inma Bermúdez (Španija, 1977.) i Moritz Krefter (Nemačka, 1978.) dva su lica - konkavno i konveksno - iza kolekcije Nu. "Moritz je milimetar, savršenstvo, tehnika", kaže Inma. "Inma je forma, jezik, koncept", odgovara Moritz.

Sa studijem i domom u Valensiji, od 2007. rade za kompanije širom sveta, stvarajući emotivne objekte koji ne gube iz vida svoju funkciju. Njihovi projekti spajaju nemačku suštinu sa mediteranskim svetlom, humorom, ironijom, jednostavnošću i poštovanjem prema okolini. Njihova predanost održivosti diktira budućnost, a sve češće i sadašnjost, koju zamišljaju kao poštovanje materijala, proizvoda i procesa.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;