INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kartell • Laufen: Kolekcija koja ruši granice i prepreke kupatila

04.11.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Kartell • Laufen: neograničene kompozicije koje se poigravaju bojom i transformišu okolinu kupatila iz specifičnog arhitektonskog prostora u fluidan, fleksibilan set nameštaja.

Elementi koji se uklapaju u svaki dizajn

Elementi koji se uklapaju u svaki dizajn (Foto: Laufen)

Prepoznatljiv i funkcionalan italijanski dizajn zadovoljava industrijsku strogoću vodeće švajcarske marke keramike, što je rezultiralo kolekcijom koja ruši granice i prepreke kupatila. Tokom godina kupatilo je prošlo izvanredan razvoj: od prostora smeštenog u jedan kutak kuće, organizovanog da osigura zdravu ličnu higijenu, postalo je prijatno okruženje, u skladu sa najnovijim trendovima u dizajnu enterijera.

Kupatilo ide u korak sa napretkom ukusa i transformacijama našeg načina života, a kolekcija Kartell • Laufen svojim rigoroznim oblicima nudi slobodu kombinovanja lakoće prozirnosti sa čvrstom, robusnom prisutnošću keramike.

Nije slučajno da je kolekcija začeta u Italiji, zemlji koja je imala veliki uticaj na međunarodni dizajn, revolucionarni pristup ne samo predmetima već i enterijerima, istraživanjem i eksperimentisanjem sa novim, neobičnim materijalima. Studio Ludovica + Roberto Palomba inspiraciju crpi iz načela italijanskog dizajna, a sa kolekcijom Kartell • Laufen protumačili su apsolutno revolucionarni duh, kombinujući široki spektar materijala u onome što je već postalo bezvremenski klasik.

Široka paleta proizvoda iz kolekcije apsolutni je proboj u sektoru nameštaja za kupatila, pružajući neviđenu slobodu dizajna. Raznolikost i kompozicijski potencijal koji nudi kolekcija gotovo su neograničeni, zahvaljujući nizu umivaonika različitih veličina i konfiguracija, od malog lavaboa koji štedi prostor do većeg pravouglog modela sa dovoljno prostora za rad, sve do okruglog umivaonika.

Keramika dolazi u različitim bojama: od klasične bele do sjajne crne, mat antracit i mnogih drugih nijansi, a sve sa inovativnim skrivenim sistemom preliva. Jedna vrlo zanimljiva stavka je samostojeći lavabo izrađen u jednom komadu. Karakteristična odlika svih umivaonika je telo od izuzetno tanke keramike, što ih čini posebno laganima, a pruža veliku unutrašnju površinu, čak i kada je prepust slavine nad umivaonikom minimalan.

Tanka keramika omogućava veliku unutrašnju površinu

Tanka keramika omogućava veliku unutrašnju površinu (Foto: Laufen)

Kolekcija Kartell • Laufen, zahvaljujući savršeno linearnom dizajnu nameštaja, može se skladno prilagoditi kao osnovni orman za sve vrste lavaboa. Kompaktni i prostrani u isto vreme, ormarići su dostupni u novim bojama senf žute, plavo-sive i oker boje.

Toalet montiran na zid ili na pod, sa vodokotlićem ili bez njega, i bide se lako mogu uklopiti u bilo koju kompoziciju dizajna zahvaljujući svojim rigoroznim geometrijskim linijama. Kvadratni oblici ormarića i keramički elementi nude mnoštvo mogućnosti uz izbor prozirnih dodataka, u modernim bojama ili u mat beloj i crnoj za neutralniji izgled.

Linearni koncept iza cele kolekcije takođe je jasno izražen u jednostavnim, ali genijalnim oblicima slavina. Slavine za lavaboe dostupne kao samostojeće ili ugradne, za kadu, tuš kabinu i bide pokrivaju sve moguće primene. Izrađene su od hromiranog ili brušenog nerđajućeg čelika.

Kade proizvedene od sintetičkog materijala takođe imaju geometrijske linije: pravougli modeli su samostojeći ili se postavljaju na zid, dok su nežniji oblici idealni za smeštaj u središtu prostorije. Mnogobrojni oblici nude opuštanje za telo, pojačano ugodnim dodirom čvrstog površinskog materijala kompanije Laufen.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;