INFONET-468X60-BANNER

Valjevo planira izgradnju dva velika cevovoda

31.05.2018. | RTS

Za kredit Evropske investicione banke i bespovratna sredstva iz evropskih fondova zainteresovano je četrdeset lokalnih samouprava. Valjevo će konkurisati za sredstva za izgradnju dva regionalna cevovoda.

Jedan od projekata je cevovod dužine osam kilometara čija je vrednost oko 4,5 miliona evra, kojim bi se sirova voda iz akumulacije Rovni distribuirala do Fabrike za preradu vode. Drugi projekat, vredan milion i po evra, Divci - Mionica biće dug  6 kilometara.

U Valjevu, nakon susreta sa predstavnicima Evropske investicione banke i Kancelarije za javna ulaganja, veruju da će dobiti sredstva.

- Ljudi iz kancelarije su veoma zadovoljni ovim sredstvima koje smo do sada upotrebili a koja su nam oni naravno dali - kaže Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva. - U ovom slučaju oni su bili vrlo znatiželjni što se tehničkih detalja tiče, ali takođe i onih detalja koji se tiču ekonomske opravdanosti celog projekta. Mislim da će oni to sagledati na pravi način i doneti odluku koja će biti povoljna za nas. Valjevo je među tri do pet lokalnih samouprava za koje su zainteresovani.

Prema rečima Zorana Mitrovića, direktora JP Kolubara Valjevo, predstavljeni su projekti za koje imamo tehničku dokumentaciju, za koje posedujemo urednu građevinsku dozvolu, za koje posedujemo projekat kompletan i koji bi mogli da se grade odmah po odobravanju tih sredstava. Aplicirali smo i tražili ukupno 6 miliona evra za projekte za koje imamo urednu tehničku dokumentaciju.

Mitrović kaže da su zadovoljni onim što su videli i veruju da će se naći među favoritima za dobijanje sredstava.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;