IZOLACIJA-468X60-BANNER

Zbog procedure u Hrvatskoj kasni tender za most na Savi

23.04.2018. | Novosti

Tenderska dokumentacija za izgradnju mosta na reci Savi u Gradišci gotovo je pripremljena, ali zbog procedura u Hrvatskoj, tender neće biti raspisan pre kraja jula, rekao je direktor Autoputeva Republike Srpske Dušan Topić.

Topić je pojasnio da hrvatska strana po svojim procedurama ne može da objavi tender dok ne završi postupak dorade projektne dokumentacije, a zatim i reviziju te dokumentacije, preneli su banjalučki mediji.

- Procedura u Hrvatskoj je takva da se na osnovu revizije podnosi zahtev za izdavanje građevinske dozvole i zahtev za finansiranje od evropskih fondova, za šta im treba još dva do tri meseca, što znači da ne možemo pokrenuti tendersku proceduru pre kraja jula, s tim što ćemo se truditi da to skratimo bar za mesec, ako bude ikako moguće - rekao je Topić.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

On je naglasio da su radovi na deonici auto-puta „9. januar" od Drugovića do Prnjavora u punom jeku, da su uslovi za rad odlični, te da je planirano da kompletna deonica bude završena ovog leta.

Prvi sledeći projekat je izgradnja prve deonice Koridora Vc kroz Republiku Srpsku, rekao je Topić.

Projekat za tu deonicu već je pripremljen, a krajem godine potpisan je i ugovor o kreditu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, vredan 70 miliona evra.

Direktor Autoputeva Republike Srpske istakao je da su u toku razgovori za denice auto-puta od Vukosavlja preko Brčkog do Bijeljine, kao i za dva brza puta, gde je u toku projektovanje.

- Reč je o brzom putu od Sarajeva do Višegrada i granice sa Srbijom, gde je urađen idejni projekat i ide se u izgradnju glavnog projekta, što se finansira grant sredstvima Evropske komisije - naglasio je Topić.

On je dodao da je raspisan tender za izbor projektanta za brzi put od Bijeljine, preko Zvornika i Vlasenice do Sokoca, što bi u toku leta trebalo da bude okončano, te da izabrani projektant počne sa projektovanjem.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;